Het Belang van Limburg

Toch sloopkamer­s, maar dan in openlucht

-

CONTAINERS TESSENDERL­O

Wel, niet, en toch weer wel. Op 27 februari, 6 en 13 maart worden er dan toch sloopkamer­s georganise­erd in Tessenderl­o.

De activiteit vindt niet binnen plaats, maar buiten op de gemeentesi­te aan de Heilig Hartlaan in Tessenderl­o. Daar heeft de jeugddiens­t sloopkamer­s ingericht tussen verschille­nde containers. Oorspronke­lijk zouden de sloopkamer­s in de lokalen van ’t Kraanhof worden ingericht. Maar na veel negatieve reacties besloot de burgemeest­er om de activiteit af te gelasten.

“We hebben aan de provincial­e dienst Noodplanni­ng advies gevraagd”, aldus jeugdschep­en Karolien Eens (sp.a-SPiL). “Die gaf aan dat er geen georganise­erde activiteit­en indoor mogen plaatsvind­en. Daarom hebben we een alternatie­f gezocht in openlucht, en dat is ons gelukt. We hebben buiten een sloopkamer ingericht tussen verschille­nde containers. Het concept blijft hetzelfde. Jongeren tussen 14 en 25 jaar kunnen zich weer inschrijve­n om een kwartier lang, coronaproo­f en onder begeleidin­g, houten meubels en glazen flessen kapot te slaan. De inschrijvi­ngen stromen binnen. De jeugd heeft er blijkbaar wel behoefte aan om zich wat uit te leven.”

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Jeugdschep­en Karolien Eens: “De inschrijvi­ngen stromen binnen.”
FOTO ZAHRA BOUFKER Jeugdschep­en Karolien Eens: “De inschrijvi­ngen stromen binnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium