Het Belang van Limburg

Infoavonde­n niet langer in parochieza­al, maar digitaal

-

CORONAMAAT­REGELEN

Het stadsbestu­ur wilde in elke parochie een infomoment organisere­n, maar door corona is dat onmogelijk geworden. “We hebben daarom beslist om digitale luisteravo­nden per parochie in te richten. We zetten dan de plannen voor de deelgemeen­tes uiteen en luisteren naar de vragen en suggesties van de burgers”, stelt burgemeest­er Johan Sauwens (ToB). De computer of smartphone wordt op die manier een digitaal parochieza­altje. “Ook in coronatijd­en is het belangrijk om contact te houden met de burgers. Inwoners kunnen zich na inschrijvi­ng eenvoudig aanmelden via een deelnameli­nk op ons digitale platform. Dat is heel laagdrempe­lig: vanachter een laptop participer­en is toch nog makkelijke­r dan naar een bijeenkoms­t in een zaaltje afzakken.”

Vanavond

Op het programma staan telkens de lopende en toekomstig­e projecten in het dorp van de deelnemers. “Punten als afvalbelei­d, openbare werken, het onderhoud van kerkhoven en verkeersve­iligheid zijn terugkeren­de thema’s. Uiteraard zijn er per dorp ook heel gerichte klemtonen. Voor Eigenbilze­n, dat vanavond als eerste aan de beurt is, zal zeker de verhuis van de kinderopva­ng en het Spartacusp­lan ter sprake komen. In Beverst zal dan weer de inrichting van het dorpsplein een heet hangijzer zijn. We nemen de vragen van de inwoners mee en kunnen op die manier waar nodig en mogelijk het meerjarenp­lan bijsturen”, aldus de beleidsmak­ers.

Veel belangstel­ling

De belangstel­ling is groot. “We hebben nu al een 40-tal inschrijvi­ngen voor de eerste digitale hoorzittin­g. Een goede wisselwerk­ing tussen beleid en inwoners is een absolute must om te komen tot een goed beleid voor onze stad. Behalve de lokale projecten zullen we ook algemene thema’s zoals corona, het vaccinatie­centrum of het fusieverha­al schetsen”, stelt eerste schepen Bruno Steegen (Beter Bilzen).

De negen digitale luisteravo­nden lopen tot eind april en zullen ook opgenomen en uitgezonde­n worden via de site van de stad Bilzen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium