Het Belang van Limburg

18-jarige Ignace Van der Brempt zet Club op weg naar dertig op dertig

-

Nee, ook OHL niet. De reuzendode­r van 1A, thuis nog te sterk voor Club Brugge, slaagde er niet in een gehavend en verjongd blauw-zwart een halt toe te roepen. De 18-jarige Ignace Van der Brempt toonde zich aan de Brugse familie. Club zit aan dertig op dertig en kan zich volledig op de Europa League concentrer­en.

Tempo, kansen en een reeks stevige maar faire duels. Een nieuwe frisse naam was er ook. De 18-jarige Ignace Van der Brempt scoorde bij zijn tweede competitie­start voor Club zijn eerste goal.

Van der Brempt was goed ingevallen in de heenwedstr­ijd op Dinamo Kiev en werd door zijn coach Rik De Mil beloond met een basisplaat­s. Wie zich afvroeg of Van der Brempt kan aanvallen, kreeg na acht minuten het antwoord. De youngster zette Casper De Norre te kijk met een flukse beweging. De Herkse linksachte­r van OHL had beter kunnen verdedigen, maar het maakte de afwerking er niet minder fraai op. VDB klopte Rafael Romo in de verste hoek. OHL-coach Marc Brys rekende op twee ex-Club-spelers om de leider pijn te doen. Thibault Vlietinck en Siebe Schrijvers moesten op de flanken het gevaar creëren. Maar vooral Schrijvers speelde een beroerde partij op de linkerflan­k. De Perenaar zat in de zak van Clinton Mata, die opnieuw de beste man van het veld was. Bij Club weten ze al sinds vorige donderdag dat vijf corona-afwezigen geen probleem hoeft te zijn. De vervangers spelen met dezelfde grinta en verlangen om zich te bewijzen. Tahith Chong drong kort voor rust het penaltygeb­ied van OHL in toen hij werd gestuit door Romo. De Venezolaan­se doelman kwam met de hand aan de bal, maar schoffelde met zijn voeten de Club-aanvaller onderuit. Jan Boterberg, die een uitstekend­e wedstrijd leidde, wees zonder aarzeling naar de stip. Ruud Vormer mocht de penalty bij afwezighei­d van Vanaken omzetten.

Dost met hinder?

Na de 2-0 werd het een mission impossible voor de bezoekers. De Mil kon zich de luxe veroorlove­n al na een uur te wisselen. Eder Balanta en Bas Dost gingen naar de kant, waarna met de komst van Youssouph Badji en Thomas Van den Keybus Club Brugge nog meer op Club NXT ging gelijken. Vooral voor Dost leek de rust welgekomen. Hij leek met hinder aan het bovenbeen te hebben gespeeld en zocht na zijn wissel meteen de kleedkamer op. Uitblinker Mata pikte in het slot nog de 3-0 mee, na stoorwerk van de ingevallen Okereke op Vekemans. Zelfs als de punten voor de play-offs door vier worden gedeeld, is de kampioen bekend.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? De 18-jarige Ignace Van der Brempt toonde zich aan de Brugse familie. Ook aan Herkenaar Casper De Norre.
FOTO BELGA De 18-jarige Ignace Van der Brempt toonde zich aan de Brugse familie. Ook aan Herkenaar Casper De Norre.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium