Het Belang van Limburg

Gezocht: nieuwe conciërge die intrek wil nemen in directeurs­villa van Labiomista

-

VACATURE GENK

Een halftijdse baan en een vaste stek in de directeurs­villa van de voormalige mijn van Zwartberg. Met dat aanbod hoopt de stad Genk een conciërge te vinden voor de controle over het park en de kunstsite Labiomista.

Het concept met de kunstfacet­ten, het park en de dieren kwam tot stand in een samenwerki­ng tussen de stad Genk en kunstenaar Koen Vanmechele­n. In 2019 gingen voor het eerst de deuren Van Labiomista open. Al snel bleek een toenemend publiek haar weg te vinden. Inmiddels staan er al zo’n 100.000 bezoekers op de teller. Een cijfer dat aanzienlij­k gestegen zou zijn als de coronacris­is geen roet in het eten had gegooid. Eens alle coronamaat­regelen opgeschort worden, verwacht men dat Labiomista veel volk over de vloer zal krijgen. Om een oogje in het zeil te houden, bezoekers en leverancie­rs te ontvangen en te zorgen voor wat onderhoud zoekt de stad Genk een conciërge.

Villa Opundi

Die conciërge mag met zijn gezin zo’n 180 vierkante meter bewonen op de bovenste verdieping van de volledig gerestaure­erde voormalige directeurs­villa van de mijn en nadien de zoo van Zwartberg. In Labiomista heet datzelfde gebouw Villa Opundi. Een diploma is niet vereist, wel de wil om te zorgen dat het allemaal op wieltjes loopt. Zo staat er in de jobaanbied­ing dat van de conciërge verlangd wordt dat hij dagelijks een rondgang houdt in het park, permanenti­e voorziet buiten de openingsur­en en het opruimen van takken, bladeren en kleine snoeiwerke­n voor zijn rekening neemt. Afhankelij­k van de ervaring schommelt het bruto maandloon tussen 960 en 1.500 euro, aangevuld met bijkomende voordelen Kandidatur­en moeten ten laatste op zondag 21 maart ingediend zijn. Solliciter­en kan via de website van de stad Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium