Het Belang van Limburg

Bij Voka Limburg blijft het in de familie

-

Het blijft in de familie. Onder die titel gaat Voka Limburg van start met een begeleidin­gstraject voor familiebed­rijven. “Familiebed­rijven doorstaan de crisis beter dan andere bedrijven en dat is straks cruciaal voor een snelle relance”, stelt Axelle Henrard van Voka Limburg.

De Limburgse familiebed­rijven staan stevig in hun schoenen. Dat bleek recent uit een studie van UHasselt in samenwerki­ng met Het Belang van Limburg. In vergelijki­ng met andere bedrijven zijn ze beter bestand tegen crisissitu­aties. Minder dan 10 procent van de Limburgse familiebed­rijven verwacht dat ze failliet zullen gaan na deze crisis tegenover een vijfde van de andere bedrijven.

“We moeten blijven inzetten op deze troeven, maar tegelijker­tijd ook de uitdaginge­n aanpakken”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemer­s bij Voka Limburg. “Uit hetzelfde onderzoek blijkt immers dat 43 procent van de familiebed­rijven angst heeft om te falen.”

In het traject Het blijft in de familie biedt Voka Limburg aan zes Limburgse familiebed­rijven de gelegenhei­d om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. “Familiebed­rijven zijn de ruggengraa­t van de Limburgse economie en we willen hen optimaal begeleiden richting relance”, zegt Axelle Henrard.

Sleep Design

Een van de deelnemers is het beddenen matrassenb­edrijf Sleep Design. Sleep Design opent binnenkort een nieuwe, grotere winkel in Genk en ziet zich versterkt uit de crisis komen. “2020 was een bijzonder jaar maar in onze omzet is dat niet te merken. Mensen zijn blijven investeren in hun interieur”, getuigt zaakvoerde­r Valerie Haesendonc­kx. “Wij wijken dus niet af van onze groeistrat­egie en blijven investeren.”

Dat Sleep Design een familiebed­rijf is, zorgt volgens Valerie Haesendonc­kx voor een grotere weerbaarhe­id. “Je hebt een stevigere basis om op terug te vallen. Dankzij

initiatiev­en zoals Het blijft in de familie kunnen we ervaringen uitwisseli­ngen en van elkaar leren.” In het najaar organiseer­t Voka Limburg een tweede traject.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Valerie Haesendonc­kx van Sleep Design en Axelle Henrard van Voka Limburg.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Valerie Haesendonc­kx van Sleep Design en Axelle Henrard van Voka Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium