Het Belang van Limburg

Familie en klas nemen afscheid van Hailey

- Zahra Boufker en Phillip Pergens

DODELIJKE BRAND

De uitvaart van de 10-jarige Hailey heeft dinsdag in intieme kring plaatsgevo­nden in rouwcentru­m Hulsmans - Laenen in Leopoldsbu­rg. Het meisje liet vorige week dinsdag het leven bij een woningbran­d.

Op de Lommelsest­eenweg lieten rouwende mensen de hele week bloemen, knuffels, kaarsjes en briefjes achter bij de woning waar Hailey vorige week het leven liet. De uitvaart vond plaats in beperkte kring, maar was via YouTube te volgen. Jared, de broer van Hailey, had een tekstje geschreven. “Mijn klein dikkopje. Er waren wel eens van die momenten dat we ruzie hadden... dat ga ik erg missen nu.”

“Hailey was een echte waterrat. Ze hield van zwemmen en van lawaai maken. Ze werkte ook graag mee in de garage van nonkel Bartje en dan mocht ze rijden op iets met een motor. Ze vond het fantastisc­h om mee te gaan naar de rallycross”, klonk het nog. De klasgenoot­jes van Hailey volgden de dienst in hun klas samen met juffen Sumeyra en Helga. “We maken allemaal een moeilijke periode mee. We hebben samen met de klasgenoot­jes van Hailey de uitvaart op scherm gevolgd. Daarna zijn we naar de stille klas gegaan en hebben we nog wat nagebabbel­d. De klasgenoot­jes van Hailey hebben het nog steeds moeilijk. Ook de school kan het nog steeds niet vatten. We gaan haar missen”, aldus juf Sumeyra.

De vader van de overleden Hailey ligt nog altijd in het ziekenhuis. Zijn toestand zou volgens de laatste berichten nog altijd zorgwekken­d zijn. Uit de autopsie is intussen gebleken dat het meisje door verstikkin­g is gestorven. De rook werd haar fataal. Wat in het verslag van de branddesku­ndige staat is nog niet duidelijk, maar eerder wees alles op een accidentel­e brand die op het gelijkvloe­rs ontstaan zou zijn.

 ?? FOTO RR ?? De ingetogen uitvaart van Hailey was te volgen op YouTube.
FOTO RR De ingetogen uitvaart van Hailey was te volgen op YouTube.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium