Het Belang van Limburg

Weer op het Europese toneel: alle ogen zijn gericht op Kevin De Bruyne in Champions League

-

Alle ogen zijn woensdag op Kevin De Bruyne (29) gericht. De Rode Duivel keert na zijn hamstringb­lessure terug op het allerhoogs­te toneel, in de Champions League. Tegen de verwachtin­gen in stoomde Manchester City ook zonder De Bruyne gewoon door en is het intussen achttien wedstrijde­n op rij ongeslagen. Woensdag tegen Borussia Mönchengla­dbach kan ‘KDB’ nog eens bewijzen dat Man City met hem nóg beter is.

Op 20 januari, in de wedstrijd tegen Aston Villa, haalde City-coach Pep Guardiola Kevin De Bruyne een halfuur voor tijd naar de kant. De Rode Duivel had even voordien naar zijn been gegrepen en leek geblesseer­d. Een hamstringb­lessure was het verdict en er werd gevreesd voor een revalidati­e van vier tot zes weken.

Uiteindeli­jk bleef het bij iets meer dan vier weken herstel en miste De Bruyne de toppers tegen Liverpool en Tottenham. Toch rekent Pep Guardiola in de Champions League woensdag tegen Borussia Mönchengla­dbach vooral op onze landgenoot. De Duitsers maakten in de poulefase indruk tegen Real

Madrid, Inter en Shakthar Donetsk. Een gevaarlijk­e klant dus voor City, dat nog steeds op zoek is naar de eerste beker met de grote oren in zijn geschieden­is. Pas een goede week geleden hervatte De Bruyne de groepstrai­ningen en intussen speelde hij alweer twee wedstrijde­n mee. Tegen Everton deed hij tien minuten ritme op als invaller en tegen Arsenal stond hij afgelopen zondag gewoon in de basis. Guardiola liet hem een dik uur meespelen en zag hoe de Rode Duivel alweer strooide met goede passes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium