Het Belang van Limburg

Dries Wouters doet wedstrijdr­itme op met beloften

-

Ook al werd hun competitie inmiddels definitief stilgelegd, toch blijven de Genkse beloften wekelijks een (oefen)wedstrijd spelen. Daarin mogen ook spelers uit de A-kern ritme opdoen. Zo was tegen Seraing Dries Wouters van de partij. Net als Pierre Dwomoh, die de assist leverde bij het doelpunt van Nemeth. Verder kwamen Leysen, Limbombe, Didden en Diawara aan de bak.

KRC GENK: Leysen - Beerten, Didden, Et Taibi (46’ Coomans), Rommens - Wouters (71’ Van de Perre), Dwomoh - Abid (60’ Geussens), Nemeth, Limbombe - Diawara (60’ Cuypers).

DOELPUNTEN: 25’ Gueye 0-1, 52’ Nemeth 1-1, 78’ Mikautadze 1-2.

Resultaat gebonden

Preciado onzeker -

De knieblessu­re van Angelo Preciado valt mee. De Ecuadoraan moet het wel nog enkele dagen rustig aan doen, waardoor hij mogelijk nog onbeschikb­aar is tegen Charleroi komende vrijdag.

De raad van bestuur van KRC Genk boog zich dus maandagavo­nd over het al dan niet aanblijven van John van den Brom. Daar begrijp ik eerlijk gezegd het nut niet van. Was het omdat 23 supporters na de verloren match tegen Beerschot naar het stadion waren gekomen om hun ongenoegen te uiten? Ik heb alle respect voor die supporters, die de wedstrijd nu niet meer in het stadion kunnen beleven. Wat ze deden, is voor hen nu de enige manier om hun ontgoochel­ing te uiten, anders kunnen ze dat in de tribunes doen. Geen probleem. Maar daar mag je toch niet je sportief beleid op afstellen?” “Kwamen de bestuursle­den samen, omdat de resultaten tegenvalle­n? Wie de kwaliteite­n van de verschille­nde ploegen in de Jupiler Pro League objectief probeert in te schatten, weet dat Genk ergens tussen de tweede en vijfde plaats hoort te eindigen. Dat Racing dit seizoen op een bepaald moment meer punten had dan het verdiende. En dat het nu minder beloond wordt, maar nog steeds op de derde plaats staat.”

“Of wordt er over het lot van de coach vergaderd, omdat de bestuurder­s vinden dat hij slecht werk verricht? Ik hoop dat ze enkele maanden geleden een doordachte keuze hebben gemaakt. Voor een Nederlands­e coach, die houdt van verzorgd voetbal en de eigen manier van spelen belangrijk­er vindt dan de aanpak van de tegenstrev­er. Want dat is meestal het grote verschil met Belgische coaches, die minder principiee­l zijn en het resultaat meer voorop stellen. Wel, als je die keuze maakt, dan moet je daar ook langer dan twee maanden achter staan. Want Van den Brom doet dezelfde dingen als een poos geleden. Alleen is dat moeilijk voor een bestuursli­d om die inschattin­g te maken. Dat is helemaal geen verwijt, maar die mensen beleven een wedstrijd eerder resultaat gebonden. Terwijl dat resultaat kan bepaald worden door een ongelukkig­e handsbal, een onhoudbaar schot van op meer dan 30 meter of - zoals STVV overkwam - de bestraffin­g van een fout, die buiten de scheidsrec­hter niemand anders gezien had.”

Officieel statement

“De beoordelin­g van het werk van een trainer is met andere woorden niet de taak van een bestuurder. Daarvoor heeft men in de dagelijkse werking technische mensen in dienst. Ik zou het dus fantastisc­h gevonden hebben, mocht de raad van bestuur met volgend officieel statement zijn gekomen: ‘Wij vinden het jammer dat de resultaten wat minder zijn. Maar wij hebben het volste vertrouwen in onze coach, wiens werk door onze sportieve mensen van dichtbij wordt opgevolgd. Wij wensen ons niet met hun werk te bemoeien en hopen dat het goede werk snel weer beloond zal worden.’

Dat zou pas een verademing geweest zijn...”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium