Het Belang van Limburg

“Niet meegaan in het fysieke spel van Zenit”

-

→ MAASEIK: De bekerfinal­e heeft wel mentale, maar geen fysieke schade achtergela­ten bij Greenyard. Coach Banks kan in Rusland dus over een volledig fitte kern beschikken.

Zenit Sint-Petersburg is een erg jonge club (pas opgericht in 2017), maar is van dag één een vaste waarde in de top vijf van de sterke Russische Superleagu­e. Niet onlogisch als je weet dat het kapitaalkr­achtige Gazprom jaarlijks zo’n 15 miljoen in de club pompt.

Zenit staat momenteel vierde in de competitie, waarin het wel vier van zijn vijf laatste wedstrijde­n verloor. Het bereikte ook de bekerfinal­e waarin het onderuit ging tegen het Dinamo Moskou van Sam Deroo. Ook in de competitie trok Dinamo, momenteel leider, twee keer aan het langste eind. De aanvoerder van de Red Dragons, aan z’n tweede seizoen bezig bij Dinamo, is dus de ideale persoon om de kansen van Maaseik in te schatten. “Eerlijk? Ik schat die kansen niet zo hoog in”, zegt Deroo, die voor volgend seizoen aan het Poolse Rzezow gelinkt wordt. “Het verschil in budget is gigantisch, de kern van Zenit heel breed én sterk. In principe zal zich dat ook vertalen op het terrein. Opposite Poletaev en hoekspeler Kliuka zijn in mijn ogen de gevaarlijk­ste mannen. Zenit mist wel de Cubaan Camejo, een heel belangrijk­e schakel. Zenit speelt heel fysiek volleybal. Daar mag Maaseik zeker niet in meegaan, want dan leggen de Limburgers zeker het laken. Zo veel mogelijk ballen van de grond halen, de foutenlast laag houden en geduldig blijven: dat is de boodschap voor Maaseik. Je moet Zenit op die manier onder druk proberen te zetten. Dan durven ze wel eens aan zichzelf beginnen te twijfelen. Als je ze zover krijgt, zijn ze te pakken. Zenit is torenhoog favoriet, maar je weet nooit hé.”

Deroo, die in de andere halve finale met Dinamo tegen Montpellie­r speelt, hoopt op een Maaseikse stunt.

“Als wij dan ook winnen, spelen we de finale tegen Maaseik. Heen en terug. Dat zou betekenen dat ik nog eens naar België mag komen. Want door corona zit ik al zeven maanden vast in Rusland.”

 ?? FOTO RR ?? Sam Deroo.
FOTO RR Sam Deroo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium