Het Belang van Limburg

Alle zorgkundig­en aanwezig voor eerste prik

-

VACCINATIE

melden”, zegt Sanne fier. “Ik hou wachtende mensen in de vaccinatie­lijn in de gaten en ontsmet regelmatig de stoelen.”

“Ik volg de aanwezigen tot ze een spuit hebben gekregen en breng ze naar een wachtruimt­e”, zegt Melissa Berben. “Ik blijf ook na het toebrengen van de spuit even bij de mensen en vraag of ze zich goed voelen. Het is tof mee te mogen werken aan deze belangrijk­e momenten waar iedereen naar uitgekeken heeft.”

Handje toesteken

Ook burgemeest­er Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem werkt mee in het vaccinatie­centrum. “We hebben hier met de drie gemeenten Kinrooi, Maaseik en Dilsen-Stokkem hard aan gewerkt en ik wil graag toezien of onze theorie in de praktijk ook allemaal mogelijk is. Waar nodig kan ik een handje toesteken. Ik ben blij dat de eerste avond vaccineren perfect verloopt. Op deze eerste dag krijgen 100 medewerker­s een vaccin. Voorlopig hebben we 500 vaccins gekregen, daar kunnen we vijf dagen mee verder.”

Uitrit

Omdat het toedienen van de vaccins minstens zes maanden zal gebeuren in De Borg en er veel mensen komen, hebben de drie gemeentebe­sturen besloten op de parking van De Borg een extra uitrit te maken naar de Ophovenstr­aat. “Er zal een extra straat aangelegd worden vanaf de parkeerpla­ats naar de Ophovenstr­aat”, zegt burgemeest­er Vandeweerd. “Dat is gemakkelij­k voor de bezoekers. Zo hebben we een inrit naar de parkeerpla­ats van De Borg en ook een aparte uitgang. De uitrit moet nog voorzien worden van asfalt en zal volgende week klaar zijn.”

“Het is plezant als iedereen die opgeroepen is, ook aanwezig is voor een coronavacc­in. We doen het allemaal voor onze toekomst en een veilige wereld”, besluit centrumman­ager Laurens Leurs.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Jo Mostert uit Stokkem kreeg in De Borg het eerste vaccin. “Ik heb met een glimlach gekeken hoe ik die spuit kreeg”, zegt Jo. “En daarna ben ik blijven lachen.”
FOTO MARK DREESEN Jo Mostert uit Stokkem kreeg in De Borg het eerste vaccin. “Ik heb met een glimlach gekeken hoe ik die spuit kreeg”, zegt Jo. “En daarna ben ik blijven lachen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium