Het Belang van Limburg

Eerste spuitje gezet in Bilzen: “Perspectie­f voor de toekomst”

-

In het vaccinatie­centrum van Bilzen werd dinsdagmid­dag na een testfase van twee weken het eerste ‘officiële’ vaccin toegediend. “Dit biedt perspectie­f voor de toekomst.”

In het vaccinatie­centrum De Kimpel in Bilzen werden de eerste 300 vaccins geleverd van AstraZenec­a. “Vrijdag volgt een tweede levering van 200 vaccins”, zegt projectcoö­rdinator Luc Hendrix. Precies op tijd meldde Davinia Noben (41), verpleegku­ndige bij het Wit-Gele Kruis, zich om de eerste prik te krijgen. “Ik voelde er helemaal niks van. Dit geeft perspectie­f om weldra het normale leven weer te kunnen hervatten.”

Software

Momenteel staat het softwarepr­ogramma voor registrati­e nog niet helemaal op punt. “Dat zijn slechts kanttekeni­ngen. Constant worden vanuit Brussel de nodige updates voor de software doorgevoer­d. Het team in Bilzen is gemotiveer­d en volledig klaar om te starten”, zegt dokter Hendrix.

De eerste vaccins worden toegediend aan de hulp- en zorgverlen­ers. Zodra de definitiev­e leveringss­chema’s van het vaccin er zijn, starten de uitnodigin­gen voor de inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst. “Nu wordt gevaccinee­rd via twee lijnen, die worden uitgebreid naar vier en zes lijnen, als we genoeg vaccins krijgen”, zegt dr. Hendrix. Slechts een handvol genodigden daagde niet op. “We hebben een reservelij­st, zodat we meteen de zorgverlen­ers van die lijst kunnen opbellen om hun spuitje te laten zetten. We laten uiteraard geen enkel vaccin verloren gaan.”

 ?? FOTO JOGE ?? Davinia (41) kreeg het eerste spuitje.
FOTO JOGE Davinia (41) kreeg het eerste spuitje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium