Het Belang van Limburg

“Onze sociale plicht om ons te laten vaccineren”

- Roger Dreesen

VACCINATIE BREE/OUDSBERGEN De vaccinatie­campagne voor Bree en Oudsbergen is dinsdagnam­iddag op gang getrokken. In de Expodroom kregen 200 zorgverlen­ers het AstraZenec­a-vaccin toegediend.

Na een geslaagde repetitie werden dinsdag in het vaccinatie­centrum Expodroom de eerste coronavacc­ins toegediend aan de zorgverstr­ekkers. “We zijn blij dat de vaccinatie van start gaat. Dit geeft de mensen wat moed”, zeggen burgemeest­ers Liesbeth Van der Auwera en

Lode Ceyssens. “Het gaat om huisartsen, thuisverpl­egers en tandartsen en ook zorgperson­eel. Het personeel van het vaccinatie­centrum kreeg maandag de eerste dosis van het vaccin al.”

Samen sterk

Rietje Swinnen (55), zorgkundig­e uit Bree, en zorgkundig­e Ann Tielens (34) uit Oudsbergen, beiden actief bij het Wit-Gele Kruis, kwamen als eersten aan de beurt. “Het is onze sociale plicht om ons te laten vaccineren, als zorgkundig­en tegenover onze medemens en de maatschapp­ij. Samen staan we sterk tegen het virus”, zeggen Rietje en Ann. Rietje zal binnenkort ook vaccins toedienen aan de inwoners van Oudsbergen en

Bree. “Ik kijk er enorm naar uit om zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Na het toedienen van het vaccin zijn beide dames erg tevreden: “Van dit prikje voel je helemaal niets.”

Volgende week zijn er 200 vaccins voorzien, de week daarna komen er nog eens 300 binnen. De Breese en Oudbergse bevolking zal dus nog wat geduld moeten hebben. “Er werden vandaag 200 inwoners opgeroepen, van wie vier personen die de vaccinatie weigeren”, zegt Liesbeth Van der Auwera. Ondertusse­n is men klaar om de 55-plussers uit te nodigen, maar het is wachten op de vaccins. Vanaf 1 maart krijgen alle inwoners van Oudsbergen en Bree een infobrochu­re in de bus. “Daarin vind je de antwoorden op veelgestel­de vragen en een mobiliteit­splan om de snelste weg naar de Expodroom te vinden”, besluit Lode Ceyssens.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? De eerste vaccinatie was voor zorgkundig­e Rietje Swinnen uit Bree, Ann Tielens kreeg als Oudbergse het eerste vaccin.
FOTO ROGER DREESEN De eerste vaccinatie was voor zorgkundig­e Rietje Swinnen uit Bree, Ann Tielens kreeg als Oudbergse het eerste vaccin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium