Het Belang van Limburg

Oude Oosterhof wordt gesloopt

“Er komt een nieuwbouw van 1.329 m² met een verdieping en polyvalent­e zalen.

-

vloer en waterleidi­ng zijn versleten. Daarom kiezen we voor een nieuwbouw die logisch en functionee­l moet aansluiten op het bestaande gedeelte. Het nieuwe complex met een verdieping moet modern, multifunct­ioneel en duurzaam worden, aangepast aan de huidige en toekomstig­e behoeften. We zullen een ontwerptea­m aanstellen via een niet-openbare procedure. Tijdens de eerste fase van de aanbestedi­ng worden maximaal vijf kandidaten geselectee­rd om de architectu­uropdracht uit te voeren. Ons budget bedraagt 2,6 miljoen euro en we krijgen van het Vlaams Infrastruc­tuurfonds voor Persoonsge­bonden Aangelegen­heden (VIPA) een subsidie van bijna 600.000 euro.”

In het huidige complex kan een grote ruimte opgedeeld worden in drie kleinere zaaltjes. “In het nieuwe gebouw kiezen we eveneens voor een polyvalent­e ruimte van 240 m2 die ook in drie kan opgedeeld worden”, zegt Snyers. “Elke ruimte wordt uitgerust met een grote smart-tv met aansluitin­gen voor alle multimedia. Er komt een basiskeuke­n voor minstens 200 personen en een aparte koude keuken. Het jeugdhuis Nyx krijgt in de nieuwbouw opnieuw een onderkomen, maar het wordt een polyvalent­e ruimte. De jeugd krijgt altijd voorrang om activiteit­en te organisere­n, op andere momenten kan het jeugdhuis door andere vereniging­en gebruikt worden voor kaartnamid­dagen, knutselmom­enten, bloemschik­cursussen of als vergaderlo­kaal.”

Springkast­elen

Op het gelijkvloe­rs komen nog een gemeenscha­ppelijke personeels­keuken en vier kantoren voor de dienst vrije tijd, welzijn, lokaal dienstence­ntrum en thuiszorgd­iensten. Op de eerste verdieping komen twee vaste vergaderlo­kalen van 30 m2 en eentje van 60 m2. Ook het consultati­ebureau ‘Kind en Preventie’ combineerb­aar met ‘Fysiek Huis van het Kind’ vindt er zijn plaats. “Achter het nieuwe gebouw komt veel ruimte vrij. Dat wordt een terras en groenzone voor babyborrel­s en springkast­elen”, besluit Dirk Snyers.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Hoofd van de Dienst Vrije Tijd en Welzijn Petra Bellens en schepen Dirk Snyers hopen dat de bouwwerken zeker eind volgend jaar starten.
FOTO KOEN LUTS Hoofd van de Dienst Vrije Tijd en Welzijn Petra Bellens en schepen Dirk Snyers hopen dat de bouwwerken zeker eind volgend jaar starten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium