Het Belang van Limburg

Grote riolerings­werken van start in Kortessem

-

RIOLERINGS­WERKEN KORTESSEM

Deze maand start een riolerings­project in de Tapstraat, Omstraat en de Kapelstraa­t, in het centrum van Kortessem. Naast de aanpassing van de riolering zal er ook een nieuwe weginricht­ing komen.

“Het project gebeurt in samenwerki­ng met Fluvius”, zegt schepen voor Openbare Werken Camille Cuyx. “Het omvat de aanleg van een gescheiden riolerings­stelsel en nieuwe wegenis in de Kapelstraa­t vanaf de Tenhoutstr­aat, in de Tapstraat tussen de Kapelstraa­t en de Nieuwstraa­t, de Omstraat en de Kleine Omstraat. Het afvalwater van de woningen zal aangeslote­n worden op het riolerings­stelsel van de Kapelstraa­t. Het regenwater van de woningen en van het openbaar domein zullen aangeslote­n worden op de Vloedgrach­t, achter het voetbalter­rein.”

De gemeente maakt van de gelegenhei­d gebruik om een nieuw fietspad en nieuwe asfaltverh­arding aan te leggen over de volledige lengte van het project. De inritten van de huizen zullen aangepast worden. De aannemer zal de bewoners verwittige­n wanneer hun woning tijdelijk niet bereikbaar zal zijn.

2 miljoen euro

“De nutsmaatsc­happijen zullen vanaf deze maand vernieuwin­gen uitvoeren tot aan het bouwverlof”, zegt Cuyx. “De Bilzense aannemer voor de riolerings- en wegeniswer­ken, Roebben NV, zal na het bouwverlof starten met de riolerings­werken in de Kapelstraa­t ter hoogte van het voetbalple­in. De exacte datum wordt later nog meegedeeld. Tijdens de werken zullen er omleidinge­n voorzien worden. De werfzone zal vanaf dan enkel bereikbaar zijn voor plaatselij­k verkeer.” Aan de werken hangt een prijskaart­je van meer dan 2 miljoen euro, waarvan 25 procent ten laste van de gemeente Kortessem.

 ?? FOTO RAPO ?? Deze maand starten werken in het centrum van Kortessem.
FOTO RAPO Deze maand starten werken in het centrum van Kortessem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium