Het Belang van Limburg

Zomeropera plant voorstelli­ng vanaf 26 mei

- Johnny Geurts

De Zomeropera in Alden Biesen werd vorig jaar zoals zoveel evenemente­n geannuleer­d. De geplande programmat­ie van Madame Butterfly werd uitgesteld tot 2022, maar liefhebber­s kunnen vanaf eind mei genieten van een aangepaste voorstelli­ng van Casa Ricordi op de binnenkoer van Alden Biesen.

De geplande Zomeropera Madame Butterfly is omwille van een internatio­nale cast uitgesteld tot volgend jaar, maar de organisati­e heeft beslist om tussen 26 mei en 28 juni de aangepaste voorstelli­ng Casa Ricordi aan haar trouwe publiek aan te bieden. “Deze voorstelli­ngen brengen we in het belang van het mentale welzijn van zowel de cultuurlie­fhebber als van de artiest. Het is hoog tijd dat er perspectie­f wordt geboden voor de voorzichti­ge heropening van de sector”, stelt voorzitter Willy Claes. De voorstelli­ngen zullen mits het volgen van de coronamaat­regelen die op dat ogenblik van toepassing zijn doorgaan op de openluchtb­innenkoer van de Landcomman­derij Alden Biesen. “De voorstelli­ng duurt anderhalf uur, zonder pauze. We laten maximaal 200 personen per voorstelli­ng toe. Dat aantal is een vereiste om uit de kosten te geraken.”

23-koppig orkest

Diverse solisten en muzikanten van eigen bodem krijgen de gelegenhei­d om terug op het podium te staan. Een orkest van 23 personen gedirigeer­d door Enrico Delamboye en David Ramael zorgen voor de muzikale omlijsting. De productie kan gerealisee­rd worden dankzij de steun van de Landcomman­derij Alden Biesen en het Taxshelter systeem voor podiumkuns­ten.

→ De online ticketverk­oop via www.zomeropera.be start op 1 maart

 ?? FOTO ZOMEROPERA ??
FOTO ZOMEROPERA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium