Het Belang van Limburg

Fatale ruzie om onbetaald zakje wiet

De 16-jarige jongen die zondag Jason Tollenaers (22) een dodelijke messteek toediende, wordt naar een gesloten instelling overgebrac­ht. De jongen had niet de intentie om de twintiger uit Zonhoven te doden.

- Nancy Vandebroek

De verkoop van een zakje wiet van enkele luttele gram zou geleid hebben tot de dood van Jason Tollenaers. Zondagnami­ddag was de jonge Zonhovenaa­r samen met een kameraad naar de parking ter hoogte van basisschoo­l De Driehoek in Bocholt gereden. Blijkbaar had hij op die plek rond de klok van vier afgesproke­n met een 16-jarige jongen die de wiet besteld had.

Slagader

Het begon mis te lopen toen de jongen het op een lopen zette, zonder één cent voor het spul te hebben betaald. Tollenaers zou daarop terug in zijn auto zijn gestapt om de achtervolg­ing op de jongen in te zetten. Ter hoogte van de kerk van Bocholt zou hij weer uit zijn wagen zijn gestapt. De 16-jarige zou toen in de waan zijn geweest dat Jason iets uit zijn zakken haalde, waarop hij een mes in het dijbeen van de twintiger plofte. De kameraad van Jason wilde de tiener nog bij de kraag vatten, maar staakte de achtervolg­ing toen hij zijn vriend zwaargewon­d op de grond zag liggen. Hij droeg Jason naar de auto en reed met hem naar het Ziekenhuis OostLimbur­g in Genk. Enige hulp kon niet echter meer baten, Jason bezweek aan zijn verwonding­en op de parking van het ziekenhuis. Hij vertoonde een diepe steekwonde in zijn rechterdij ter hoogte van de slagader.

Toen de jongen van 16 later op de avond - vermoedeli­jk via de media - vernam dat Jason Tollenaers overleden was, is hij samen met zijn twee jaar oudere broer naar de politie gestapt.

Gesloten instelling

Maandag werden de tiener, zijn broer en de kameraad van Jason uitvoerig over het voorval verhoord. De twee meerderjar­igen mochten na afloop naar huis, de 16-jarige werd van zijn vrijheid beroofd en gisteren voorgeleid bij de jeugdrecht­er die de jongen naar een gesloten instelling stuurde. Het onderzoek naar de precieze omstandigh­eden van de steekparti­j is nog niet afgerond maar de jongen zou niet de intentie hebben gehad om de twintiger te doden.

 ??  ?? Vrienden legden bloemen neer op de plaats waar Jason Tollenaers werd neergestok­en.
Vrienden legden bloemen neer op de plaats waar Jason Tollenaers werd neergestok­en.
 ??  ?? Op het Matthijspl­ein in Bocholt, waar afgelopen weekend Jason Tollenaers (links) uit Zonhoven werd neergestok­en, hebben vrienden van de man bloemen, kaarsjes en knuffels neergelegd.
Op het Matthijspl­ein in Bocholt, waar afgelopen weekend Jason Tollenaers (links) uit Zonhoven werd neergestok­en, hebben vrienden van de man bloemen, kaarsjes en knuffels neergelegd.
 ?? FOTO ROGER DREESEN ??
FOTO ROGER DREESEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium