Het Belang van Limburg

“Het is een helse periode geweest”

-

“Een helse periode is het geweest”, vertelt Imana Truyers (27) als ze terugblikt op de voorbije twee jaar.

De naar het Leuvense uitgeweken Hechtelse was meer dan haar lief was out met blessures. Maar de voormalige Belgische kampioene van 2018 is opnieuw een en al vuur.

“Ik kijk zo verschrikk­elijk hard uit naar zondag dat ik nu al de adrenaline door mijn lichaam voel stromen.”

Het Belgisch veldloopka­mpioenscha­p van 2019, waarin Imana nog verdienste­lijk vijfde eindigde, was haar laatste optreden als crossster. “Daarna was het de hel. Ik heb twee jaar gesukkeld met blessures. Aan beide voeten had ik hinder van een chronische achillespe­esontsteki­ng. Daarna staken kuitproble­men op en onlangs was mijn peesblad onder mijn voet ontstoken. Ik mis de continuïte­it van trainingso­pbouw om stappen vooruit te zetten. Ik snak echt naar een blessurevr­ije periode, waarin ik pijnvrij kan opbouwen naar het topniveau dat ik vroeger haalde. Met een goede zomer achter de rug zie ik me mezelf wel klaarstome­n om er tegen het volgende crossseizo­en weer helemaal te staan.”

“Wat ik verwacht van het BK? Het zou me niet verbazen als er een verassing uit de bus komt. Bij dit BK heb ik een dubbel gevoel. Enerzijds is het de eerste cross van het seizoen, het is meteen van moeten. Anderzijds kijk ik verschrikk­elijk hard uit naar deze race. Ik ben een echt wedstrijdb­eest. Op training kun je namelijk nooit zo diep gaan als in een wedstrijd. Ik mis die adrenaline.”

 ?? FOTO BELGA ?? Imana Truyers.
FOTO BELGA Imana Truyers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium