Het Belang van Limburg

Proces Bart De Pauw van start op 13 oktober

- ZAAK-BART DE PAUW MECHELEN

In het dossier tegen televisiem­aker Bart De Pauw zijn donderdag de procesdage­n vastgelegd. Alle partijen zijn tevreden dat het proces nu echt de laatste fase ingaat en ze hun standpunte­n kunnen uiteenzett­en. Op 13 en 14 oktober wordt er gepleit, een vonnis wordt ten vroegste midden november verwacht.

De data voor de behandelin­g van het dossier voor de correction­ele rechtbank van Mechelen zijn vastgelegd. De advocaten krijgen elk twee termijnen om schrifteli­jk hun conclusies aan elkaar over te maken alvorens ze uiteen te zetten tijdens een mondelinge toelichtin­g op 13 en 14 oktober. “De gekozen procesdata zijn perfect en zijn er gekomen in onderling overleg met alle partijen”, zei meester John Maes, advocaat van Bart De Pauw, na afloop van de agendazitt­ing. “Iedereen kreeg voldoende tijd om alles te zeggen, we kunnen ons nu beginnen voorbereid­en op de pleidooien.”

“Het werd hoog tijd voor het proces, dit is al drie jaar aan de gang en hangt al drie jaar boven het hoofd van Bart en zijn gezin, dat wens ik niemand toe, zelfs mijn ergste vijand niet”, zei meester Michaël Verhaeghe voor de zitting.

Opluchting

Ook langs de zijde van de burgerlijk­e partijen is er opluchting. “Nu kan het eindelijk over de inhoud gaan”, zei meester Christine Mus

sche die de burgerlijk­e partijen bijstaat. “We zijn tevreden dat er een grondig onderzoek is gevoerd, hopelijk volgt er nu ook een rechtvaard­ige uitspraak. Die gerechteli­jke uitspraak is belangrijk voor mijn cliënten, de waarheid zal tijdens het proces eindelijk naar buiten komen. De enveloppek­westie is nu definitief van de baan, we kijken vooruit naar het proces dit najaar.”

 ?? FOTO BELGA ?? Een vonnis wordt ten vroegste midden november verwacht.
FOTO BELGA Een vonnis wordt ten vroegste midden november verwacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium