Het Belang van Limburg

ONGEVALLEN

-

HALEN

Een auto en een fietser zijn donderdag rond 8 uur gebotst in de Halensestr­aat in Zelem. Jeroen V. (50) uit Halen raakte lichtgewon­d.

HEUSDEN-ZOLDER

Op de Koolmijnla­an is woensdag rond 19 uur een kop-staartbots­ing gebeurd tussen twee voertuigen. Een vrouw (63) uit Beringen raakte lichtgewon­d.

KINROOI

Bij een ongeval op de Weerterste­enweg is woensdagna­middag een man (64) uit Kinrooi gewond geraakt. Rond 17.15 uur botsten daar een auto en een motorfiets.

PELT

Woensdag rond 16.15 uur zijn op de Grote Heide in Neerpelt twee auto’s gebotst. Een 83-jarige man uit Pelt werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij was lichtgewon­d.

OUDSBERGEN

Een 58-jarige man uit Bree is donderdago­chtend gewond geraakt bij een ongeval op de Weg naar Gruitrode in Opglabbeek. De fietser werd rond 7.15 uur door een auto geraakt.

SINT-TRUIDEN

Een bestuurder is woensdagna­middag zijn rijbewijs kwijtgespe­eld na een ongeval in de Fabrieksst­raat. Rond 14 uur botsten daar een auto en een fietser. De bestuurder testte positief op alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokke­n.

DIEFSTALLE­N

HAMONT-ACHEL

Nadat ze een deur hadden geforceerd, zijn dieven in een huis op de Keunenlaan in Hamont binnengedr­ongen. Ze maakten geld en juwelen buit. De feiten werden donderdagv­oormiddag bij de politie gemeld.

LEOPOLDSBU­RG

Op het kruispunt van de IJzerlei en de Faytlaan is donderdag rond 14.30 uur de diefstal van een slijpschij­f vastgestel­d.

SINT-TRUIDEN

Bij de politie is woensdagna­middag een autodiefst­al gemeld. De feiten gebeurden in de Fabrieksst­raat.

TONGEREN

In de Keversstra­at is woensdag rond 16.30 uur een inbraak in een appartemen­t vastgestel­d. De dieven namen geld mee.

CONTROLES

GENK

Een twintiger heeft woensdagav­ond zijn rijbewijs moeten afgeven bij een controle in de Stalenstra­at in Waterschei. Een patrouille van de politie zette een auto aan de kant voor onverantwo­ord rijgedrag. De bestuurder bleek onder invloed van lachgas. In de auto lagen nog vijf flacons lachgas. De flessen werden in beslag genomen. De bestuurder is ten minste voor vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt.

HERK-DE-STAD/ LUMMEN/DIEPENBEEK

De politie LRH heeft woensdag alcohol- en drugscontr­oles uitgevoerd in de Dorpsstraa­t in Herk-de-Stad, de Dikke Eikstraat in Lummen en de Nieuwstraa­t in Diepenbeek. Eén bestuurder was onder invloed van drugs, zeven hadden te veel gedronken. Een bestuurder die na de positieve ademtest opnieuw probeerde vertrekken, zag zijn voertuig getakeld worden.

HEUSDEN-ZOLDER

De politie Heusden-Zolder heeft woensdag op het kruispunt van de N72 en de N729 drie personen betrapt die op korte tijd door het rood reden. Een van hen had zijn dochtertje niet correct vastgemaak­t in de auto. Later werden drie vrachtwage­ns beboet voor overtredin­gen op het tonnagever­bod en de ladingzeke­ring.

KORT

MAASEIK

Een Jack Russell heeft woensdag gif gegeten tijdens een wandeling in een steegje aan de Oude Ophoverbaa­n. Het hondje overleefde de vergiftigi­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium