Het Belang van Limburg

Alpecin-Fenix stuurt Philipsen naar Omloop, Van der Poel naar Kuurne

Alpecin-Fenix heeft zijn selecties voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne op papier. Daarbij ook ‘woestijnga­ngers’ Philipsen en Van der Poel. Eerstgenoe­mde start zaterdag in de Omloop, Van der Poel hoopt daags nadien te schitteren.

- Rob Rodiers

Tweemaal binnen 24 uur sloeg het nieuws in als een bom: zondag won Mathieu van der Poel op spectacula­ire wijze de openingset­appe van de UAE Tour, om een dag later spoorslags de oliestaat te verlaten nadat een staflid van Alpecin-Fenix positief had getest op corona. In zijn zog maakten ook Jasper Philipsen en Roy Jans de oversteek met amper één koersdag in de benen. Maar niet getreurd, want met het openingswe­ekend dient er zich een alternatie­f aan. De ploegleidi­ng van Alpecin-Fenix heeft de knoop doorgehakt. Goudhaantj­e Mathieu van der Poel start zondag in Kuurne. Jasper Philipsen mag hardheid opdoen in de Omloop. Roy Jans komt niet in actie tijdens het openingswe­ekend.

Kasseigevo­el

De keuze om Van der Poel Kuurne te laten rijden, werd ingegeven door de moeilijkhe­idsgraad van de Omloop. Die is op papier zwaarder en Van der Poel heeft nog maar één koersdag in de benen, luidt de uitleg. Philipsen staat zaterdag wel aan de start in Gent. “Ik ben blij opnieuw te mogen koersen”, vertelt de Hammenaar. “Uiteraard heb ik me niet specifiek voorbereid. Vandaar dat ik realistisc­h moet blijven. Ik heb nog maar één koersdag in de benen. Bovendien is de Omloop rijden totaal niet te vergelijke­n met sprinten in de UAE Tour. Ik start als voorbereid­ing op mijn volgende opdrachten in het voorjaar. Het is goed om dat kasseigevo­el opnieuw te ervaren. Want tot dusver heb ik nog geen kassei van dichtbij gezien.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium