Het Belang van Limburg

“Geen signaal dat over mijn positie werd gepraat”

- Marnik Geukens

Ook al was met de prestatie op zich tegen Beerschot niks mis, de Genkse 8 op 30 zet coach John van den Brom er toch toe aan om zijn ploeg op Charleroi te wijzigen. “Ik moet iedereen recht in de ogen kunnen blijven kijken.”

John van den Brom kreeg niet mee dat er maandag over zijn lot werd vergaderd door de Genkse raad van bestuur. “Ik heb dat gelezen, maar met mij is daar nooit rechtstree­ks over gepraat. Ik heb een heel nauwe band met TD Dimitri de Condé, wij praten dagelijks over voetbal en hoe we het beste uit elke speler en deze groep kunnen halen. Ik praatte ook zoals vaak met de voorzitter en ik kreeg van niemand het signaal dat er over mijn positie werd gepraat. Dus ga ik er ook van uit dat dat niet is gebeurd. Ik heb dan ook nog steeds hetzelfde gevoel als een week geleden, toen ik voor de match tegen Beerschot niet het gevoel had dat het resultaat van de volgende wedstrijd bepalend zou zijn voor mijn toekomst.”

Gesprek met supporters

“Maar het gaat hier natuurlijk ook niet over mij”, vervolgde Van den Brom. “Het enige wat belangrijk is, is dat Genk weer wedstrijde­n gaat winnen. Dat was ook de boodschap tijdens het gesprek met de supporters dinsdag. Ik heb daar ook herhaald dat ikzelf precies dezelfde bezorgdhei­d heb als hen. We willen met z’n allen dat de spelers elke match opnieuw tot het uiterste gaan. Het ging dan niet zozeer over de prestatie op zich tegen Beerschot. Na Anderlecht en Oostende bleef ik met een slechter gevoel achter. Supporters eisen heel terecht dat iedereen keihard werkt voor zijn geld.”

Kritischer voor prestaties

Niettemin wijzigt Van den Brom zijn basisteam op enkele plaatsen. “Er zitten in deze kern twintig spelers, die allemaal kunnen spelen en ook een kans verdienen. Zolang een ploeg wint, heb je echter geen reden om veel te wijzigen. Dat beseffen de bankzitter­s ook. Maar eens je in een mindere periode zit, moet je nog kritischer zijn voor de prestaties van spelers. Je wil iedereen recht in de ogen blijven kijken.”

Ook de offensieve driehoek ItoBongond­a-Onuachu ontsnapt niet aan die kritische blik. “Zij hebben al vaak het verschil gemaakt met hun kwaliteite­n. En ze kregen lang het vertrouwen, precies omdat ze zo goed zijn. Maar in periodes dat het minder loopt, is het logisch dat je ook naar hen kijkt.”

 ?? FOTO BELGA ?? John van den Brom.
FOTO BELGA John van den Brom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium