Het Belang van Limburg

Ook Antwerp uitgeschak­eld: “Heel pijnlijk”

- David Van den Broeck

RANGERS - ANTWERP 5-2

1/16DE FINALES EUROPA LEAGUE (HEEN 4-3) Nooit zoveel goals gezien in de knock-outs in de Europa League – veertien stuks in twee duels – maar Antwerp ligt er wel uit. Na de 3-4-nederlaag op de Bosuil ging het 5-2 ten onder in Ibrox. Drie conclusies om te onthouden.

Geknoei achterin

In tegenstell­ing tot in de poules, waarin Antwerp maar vijf goals in zes matchen slikte, was het in de 1/16de finales tegen Rangers tweemaal opendeurda­g. Beiranvand en De Wolf kregen er in de heenmatch elk twee om de oren en donderdag mocht De Wolf zich zowaar vijfmaal omdraaien. Of dat Frank Vercautere­n, die bekendstaa­t om zijn organisati­e, toch niet een beetje pijn deed, werd hem gevraagd. “Een beetje?”, zei hij (groen) lachend. “Neen, dit doet heel veel pijn. Vier en vijf tegengoals is gewoon veel te veel. Dat heeft uiteraard ook te maken met de kwaliteit van de tegenstand­er, maar we moeten ook naar onszelf kijken.”

Primus Refaelov

Als één iemand deze campagne gekleurd heeft en getoond heeft dat hij het Europese niveau aankan, is het Lior Refaelov. “Zijn leeftijd maakt niet uit”, aldus Vercautere­n, maar toch straffe kost wat de Israëliër op zijn 34ste nog presteert. In de poules was hij al goed voor drie goals en een assist, tegen Rangers deed hij daar nog twee goals en drie assists bij. Donderdag tikte hij voor rust een lage voorzet van Lukaku subtiel voorbij McGregor en vond hij na rust het gaatje tussen doelman en verdedigin­g en zette hij Lamkel Zé op weg naar een doelpunt.

Competitie­voordeel

Door de Europese uitschakel­ing kan het nu wel volledig focussen op de competitie. “Uiteraard hoopten we ons te plaatsen, maar bon, we zijn verslagen door een betere ploeg”, aldus Vercautere­n. “Het is spijtig dat we zowel uit de beker als uit Europa liggen, maar dat is nu de realiteit. We moeten alles op alles zetten voor het competitie­slot en de playoffs.”

RANGERS: McGregor, Balogun, Goldson, Helander, Barisic, Davis, Kamara, Aribo, Kent, Hagi, Morelos. ANTWERP: De Wolf, De Laet, Verstraete, Lamkel Zé, Refaelov, Gerkens, Hongla, Gélin, Buta, Le Marchand, Lukaku.

VERVANGING­EN: rust Balogun door Patterson, rust Gélin door Boya, 72’ Hagi door Arfield, 76’ Gerkens door Avenatti, 76’ Lukaku door Ampomah, 83’ Davis door Zungu, 83’ Kent door Wright, 84’ Hongla door Miyoshi, 85’ Morelos door Itten,

DOELPUNTEN: 9’ Morelos 1-0, 31’ Refaelov 1-1, 46’ Patterson 2-1, 55’ Kent 3-1, 57’ Lamkel Zé 3-2, 79’ Barisic 4-2, 92’ Itten 5-2.

STRAFSCHOP­PEN: 79’ Barisic (omgezet), 92’ Itten (omgezet).

GELE KAARTEN: 36’ Balogun, 60’ Le Marchand, 70’ Kamara, 72’ Hongla.

SCHEIDSREC­HTER: Pawel Raczkowski.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Lamkel Zé in duel.
FOTO ISOPIX Lamkel Zé in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium