Het Belang van Limburg

Rotary Genk-Noord zamelt 20.000 euro in voor Vincentius

Ingestuurd door Jef Gabriels

-

Rotary Genk-Noord en de vrienden van Vincentius organisere­n elk jaar een golftoerno­oi waarvan de opbrengst naar de Vincentius­vereniging Genk-Zutendaal gaat. Vorig jaar: corona, geen toernooi en dus geen opbrengst. Dan zoek je nieuwe inkomsten, want de noden bij de cliënten van Vincentius worden er niet kleiner op.

In november kregen alle Genkenaren een geschenkch­eque van 45 euro in hun brievenbus, een initiatief van de stad Genk om de inwoners en de lokale economie in deze coronatijd te steunen. Een geweldig initiatief, maar er waren ook Genkenaren die dachten: ‘Voor mij valt het gelukkig allemaal nogal mee en er zijn mensen die dat meer nodig hebben dan ik’. Rotaryclub

Genk-Noord speelde hierop in en vroeg aan deze doelgroep om die 45 euro (of meer) over te schrijven op de rekening van de Vincentius­vereniging. Dit sloeg aan en de actie leverde tot eind december niet minder dan 22.100 euro op, waarvan het grootste deel naar de werking van Vincentius in Genk en Zutendaal gaat. Een percentage gaat naar de Vincentius Nationaal.

Daarmee wordt ongeveer het bedrag bereikt dat het golftoerno­oi jaarlijks opbracht. Clubvoorzi­tter Ingrid Foerier, commissiev­oorzitter Ingrid Buczko en initiatief­nemer Jos Freson zijn trots op het teamwerk dat hun leden samen met de vrienden van Vincentius verricht hebben en vermelden fijntjes dat de actie nog steeds loopt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium