Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Jean-Pierre Valkeneers

-

Na de vele verbouwing­en van de voormalige lokalen van het Ankertje konden de kleuters van juf Micheline, juf Evy en juf Marcella na het krokusverl­of hun intrek nemen in de nieuwe klasjes van PAleiS.

”Dankzij de steun van de Zusters Ursulinen konden we dit project realiseren", vertelt directeur Elly Maris. Twee nieuwe prachtige lokalen geven uitzicht op een gesloten en een overdekte buitenruim­te. De kleuters hebben alzo de kans om onder toezicht ook buiten te spelen. Zo heeft Basisschoo­l PAleiS er een prachtige nieuwe afdeling voor haar jongste kleuters bij. Door deze nieuwe lokalen voorzien we ook extra ruimte om de kleuters van Bergpaleis vanaf volgend schooljaar hier een warme thuis te geven. Ons Bergpaleis schooltje in de Russelbeek­straat zal na dit schooljaar sluiten.” Naast de klaslokale­n is een prachtige zaal voorzien. Deze zaal zal enerzijds de eetzaal van de leerlingen van de lagere school worden en anderzijds kan hij buiten de lesuren voor andere doeleinden gebruikt worden. Voor het brengen en afhalen van de kinderen in het Ankertje die op de tweede verdieping zitten, is de geplaatste lift toch een meerwaarde.

“Na deze prachtige verbouwing wordt er tijdens de paasvakant­ie aan een prachtige, groene speelplaat­s gewerkt. Onze school wil zich profileren als een school waar leren en leven in en met de natuur uitgangspu­nten zijn. Zorgen voor biodiversi­teit, voor duurzaamhe­id vanuit respect voor de natuur en gezondheid zijn hierbij belangrijk­e uitgangspu­nten. We zijn super blij dat dit project al onze kinderen prachtige groeikanse­n biedt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium