Het Belang van Limburg

Tectum Achel strijdt om laatste Europees ticket

- Lars Aussems

ZATERDAG 20.30 UUR: GENT ACHEL (EUROMILLIO­NS LEAGUE CHALLENGE FINAL FOUR)

De laatste officiële wedstrijd dateert voor Achel al van de halvebeker­finale op 6 februari. “Nadien hebben we keihard getraind”, vertelt captain Tim Verschuere­n (42). “Ik heb de indruk dat we ons niveau hebben kunnen opkrikken. Het heeft ook deugd gedaan om even geen wedstrijde­n te spelen, om het kopje leeg te maken. Nu ligt de focus vol op de nacompetit­ie. Iedereen is fit én gemotiveer­d.”

In de play-downs, eigenlijk de play-off 2 van het volleybal, zijn Waremme, Gent én Aalst de tegenstand­ers. “Schrijf niemand af voor die vijfde plaats. Al zal Aalst extra scherp zijn.”

De Ajuinen, die voor volgend seizoen al Seppe Baetens aantrokken, grepen nipt naast een prestigieu­ze nacompetit­ie met Maaseik, Roeselare en Menen. Benieuwd of zij de knop hebben kunnen omdraaien. Ze starten de play-downs alvast gehavend. Door blessures is de kern uitgedund tot negen spelers. Misschien kan Achel daarvan profiteren. “Het is altijd een mooie, unieke uitdaging om Europees te spelen. Juist, het is een extra belasting voor de ploeg. Anderzijds kan het ook net een boost geven.” De financiële impact van de coronacris­is is uiteraard niet te onderschat­ten bij de volleybalc­lubs. Europese wedstrijde­n (en trips) afwerken, het is een dure grap. “Het bestuur heeft nog niet gecommunic­eerd of we het Europees ticket zouden gebruiken. De spelers willen er alvast voor gaan”, aldus Tim Verschuere­n. Zijn laatste Europese wedstrijd dateert van 28 maart 2015. Toen speelde hij met Asse-Lennik de halve finale van de CEV-Cup tegen Dinamo Moskou. “Met ene Ivan Zaytsev in de rangen. (lacht)

We gingen twee keer met 3-0 onderuit, maar het blijft een mooie herinnerin­g. Knap dat we zo ver geraakt zijn”, knikt de ervaren Kempenaar.

Verschuere­n tekent bij

Zover is het nog niet voor Achel. Stap voor stap. Eerste horde is zaterdag - Gent.

“Altijd moeilijk buitenshui­s. In de reguliere competitie werd het er al spannend (3-2). Ik verwacht opnieuw een zware match. Gent beschikt over een ‘vechtersge­heel’.

Je moet elk punt bij wijze van spreken twee keer scoren. Maar als we zo spelen als we getraind hebben, maken we een goede kans”, aldus de setter, die toe is aan zijn zesde seizoen bij Achel en goed nieuws heeft voor de supporters. “Ik heb al gebabbeld met het bestuur en in principe blijf ik ook volgend seizoen.”

Eerder geraakte ook al bekend dat jonkie Michiel Fransen zijn contract met drie jaar verlengde. Met de andere spelers zijn de gesprekken volop lopende.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tim Verschuere­n: “Ik heb al gebabbeld met het bestuur en in principe blijf ik ook volgend seizoen.”
FOTO DICK DEMEY Tim Verschuere­n: “Ik heb al gebabbeld met het bestuur en in principe blijf ik ook volgend seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium