Het Belang van Limburg

LVL wil ambities onderstrep­en in Gent

- Lars Aussems

ZATERDAG 16 UUR: GENT LADIES VOLLEY LIMBURG (LIGA A DAMES) Ladies Volley Limburg boekte vorig weekend haar vijfde competitie­zege. Het zet haar opmars dus enthousias­t voort. Zaterdag (16 uur) volgt de trip naar nummer twee Gent. “Een goede waardemete­r”, vertelt Lore Gillis (32).

Een week geleden rondde LVL de lastige trip naar Charleroi succesvol af (2-3).

“We hebben getoond dat we kunnen terugvecht­en”, knikt

Gillis. “Soms is het nog wat zoeken naar die echte finesse, maar we staan stilaan waar we willen staan.” Met een vierde plek en minder duels op de teller zit LVL op schema. De nummer twee uit de ranking kloppen, zou een extra statement zijn.

“Gent is een te duchten tegenstand­er”, aldus de hardklopst­er uit Bree. “Een team met ervaring in het midden en op de hoeken. Tegen Asterix en Oudegem moesten we het onderspit delven. We willen echter tonen dat we stappen hebben gezet.”

LVL zal het wel een tijdje moeten stellen zonder Nova Marring (kijkoperat­ie knie). Eén van de sterktes van As-Tongeren is echter de brede kern. Mogelijk een voordeel in de drukke maanden die nog volgen. Om mee te knokken voor de prijzen kan LVL alvast rekenen op een sterke Gillis. “Voorlopig hebben we nog niet rond de tafel gezeten over volgend seizoen. Er is wel interesse van andere teams, maar ik voel me hier goed, bij een Limburgse topploeg. Ik woon ook in Limburg en geef volleyles aan de Maaseikse Topvolley Academy. Het buitenland? Dat is een afgesloten hoofdstuk. Na mijn achillespe­esblessure besefte ik dat het ook belangrijk is om een stabiel leven naast het volley op te bouwen. Nu vallen alle puzzelstuk­jes mooi samen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lore Gillis.
FOTO DICK DEMEY Lore Gillis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium