Het Belang van Limburg

Einde verhaal Zeler bij Genk Ladies?

-

Scheiden de wegen van KRC Genk Ladies en Aline Zeler vroegtijdi­g? Beide partijen zaten donderdaga­vond rond de tafel over de toekomst van de recordinte­rnational en doen dat maandagavo­nd opnieuw. “Ik voel mij aan de kant geschoven”, aldus een teleurgest­elde Zeler.

Apetrots was KRC Genk Ladies toen het in september recordinte­rnational Aline Zeler voorstelde. De voormalige kapitein van de Red Flames keerde terug uit haar voetbalpen­sioen om de troepen van coach Guido Brepoels te versterken. Alleen kwam Zeler de afgelopen vijf maanden amper aan spelen toe. “Helaas voor haar en voor ons heeft ze de hoge verwachtin­gen nog niet kunnen inlossen”, legt Brepoels uit. “Ik kan moeilijk iemands verleden meenemen in mijn oordeel. Iedereen is gelijk voor de wet en het werd vrij snel duidelijk dat Aline op fysiek vlak een achterstan­d had.”

Op de fysieke testen, zeker qua explosivit­eit, scoorde Zeler volgens de coach niet goed genoeg. Bovendien strookt haar voetbalvis­ie niet helemaal met die van Brepoels. “We trekken voluit de kaart van de jeugd, met attractief voetbal”, aldus de Bilzenaar. “We hebben echt al grote stappen voorwaarts gezet.”

Zeler reageert ontgoochel­d op haar seizoen tot dusver. “Ik voel me aan de kant geschoven”, aldus de voormalige speelster van PSV, Standard en Anderlecht. “Mijn niveau is zeker oké. Ik ben fysiek in orde. Ik ben altijd al iets minder explosief geweest, maar dat heeft me in mijn carrière nooit tegengehou­den om te verwezenli­jken wat ik heb bereikt. Met onder meer mijn ervaring, coaching, vista en traptechni­ek kan ik dit team nog veel bijbrengen. Het potentieel is er”, aldus Zeler, die zich naar eigen zeggen altijd voor de volle 100 procent inzet op de trainingen. “Of ik al spijt heb gehad van mijn comeback? Eerlijk gezegd wel, ja.

Ik ben naar Genk gekomen om te spelen.”

Gesprek van laatste kans?

Donderdaga­vond zaten Zeler en het Genkse bestuur rond de tafel over haar toekomst. Maandag zal dat opnieuw gebeuren. Afwachten of beide partijen alsnog uit de impasse geraken.

In tussentijd blijft Genk - dat mits winst zondag bij rechtstree­kse concurrent OH Leuven in de running blijft voor play-off 1 - verder bouwen aan de toekomst. In die zin werd voor volgend seizoen al een akkoord bereikt met volgende speelsters: Bienkens, De Meester, Duijsters, Gielen, Giuga, Ketelslege­rs, Koch, Pauwels, Steijvers, Van Den Steen, Vandersand­en, Vanhoudt, Van Wijngaarde­n en Voets. De club wil ook nog vier à vijf nieuwkomer­s aantrekken.

“Helaas voor haar en voor ons heeft Aline de hoge verwachtin­gen nog niet kunnen inlossen” Guido Brepoels Coach KRC Genk Ladies

“Of ik al spijt heb gehad van mijn comeback? Eerlijk gezegd wel, ja. Ik ben naar Genk gekomen om te spelen” Aline Zeler Recordinte­rnational

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Aline Zeler werd vijf maanden geleden met veel bravoure binnengeha­ald bij KRC Genk Ladies.
FOTO JEFFREY GAENS Aline Zeler werd vijf maanden geleden met veel bravoure binnengeha­ald bij KRC Genk Ladies.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium