Het Belang van Limburg

Familie van verongeluk­te Niels (19): “Het is onwezenlij­k allemaal”

- Dirk Jacobs

Doffe ellende. Anders kan de gemoedstoe­stand van Sandra en Peter Vandersmis­sen en hun kinderen Gunther (23), Ruben (22) en Fien (11) niet omschreven worden. “Onwezenlij­k allemaal”, omschrijft papa Peter het verlies van hun vierde kind Niels, die dinsdagavo­nd verongeluk­te.

Het gemis wordt elk uur groter”, zeggen mama Sandra Schouteden en haar man Peter. “Stilaan dringt tot ons door dat Niels er nooit meer zal zijn. Soms denk ik echt dat hij hier dadelijk gewoon binnen wandelt. In deze eerste dagen nadat het ongeval gebeurde, worden we echt van hier naar ginder geslingerd. Er komt zoveel op ons af, maar één ding is duidelijk: we moeten op elke mogelijke manier tijd maken als gezin om dit drama samen te verwerken. Elk van ons mist hem verschrikk­elijk en gaat daar ook op zijn of haar manier mee om.”

Boosheid

Sandra is als thuisverpl­eegster aan de slag bij het Wit-Gele Kruis. “Zij heeft door haar werk het meeste van ons gezien en meegemaakt”, zegt Peter. “Sandra houdt zich heel sterk voor ons. Ik sta ervan te kijken wat een sterke vrouw ik heb. We krijgen ook veel steun van andere mensen. De klastitula­ris van Niels, de juffrouw van Fien in ’t Paleis, die ook Niels nog in de klas had ... ze houden geregeld contact. Zijn vrienden allemaal, die ook enorm afzien. We verschiete­n er bijna van dat hij er zoveel had en vooral dat die gasten mekaar zo graag zien. Dat doet ons wel wat.”

In het gezin heerst nog één grote vraag: waarom? “Niels ging, zoals zo vaak, sleutelen aan auto’s en dan kom je iemand tegen die dronken rondrijdt. Met ‘brute pech’ kan ik me echt niet verzoenen. Wie gedronken heeft, blijft achter het stuur uit, punt. Onmacht en boosheid, dat zijn de gevoelens die bij ons nu overheerse­n. Maar we zijn Niels wel kwijt. Zaterdagoc­htend

nemen we afscheid in de kerk in Diepenbeek. Een viering die anders ongetwijfe­ld bomvol zou zitten, verloopt nu met vijftien mensen. Zelfs daar moeten we nog gaan schipperen wie wel en wie niet. Onwezenlij­k dat we daarmee bezig moeten zijn.” Zondag organisere­n de vrienden en schoolmakk­ers van Niels in Diepenbeek een rondrit voor auto’s en tractoren, de voertuigen waaraan hij het liefst sleutelde.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Sandra en Peter Vandersmis­sen en hun kinderen Gunther (23), Ruben (22) en Fien (11).
FOTO RAYMOND LEMMENS Sandra en Peter Vandersmis­sen en hun kinderen Gunther (23), Ruben (22) en Fien (11).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium