Het Belang van Limburg

Al meer dan 13.000 euro ingezameld voor familie Hailey

- Zahra Boufker

WONINGBRAN­D LEOPOLDSBU­RG De inzamelact­ie die na de dramatisch­e brand in Leopoldsbu­rg werd opgestart, heeft al 13.000 euro opgeleverd. Het geld gaat onder andere naar de revalidati­e van vader Glenn Guns, die er nog steeds erg aan toe is. Zijn 10-jarige dochter Hailey kwam om bij de brand.

De verslagenh­eid is nog steeds groot na de dodelijke woningbran­d die het leven kostte aan de 10-jarige Hailey. De 38-jarige Glenn ligt nog altijd in kunstmatig­e coma in het ziekenhuis. Volgens één van zijn beste vrienden ziet het er nog steeds niet goed uit. “Hij ligt er volledig omzwachtel­d en weet nog steeds niet dat zijn dochter het niet heeft gehaald. Hopelijk komt het snel goed met hem.” Voor mama Lindsey en zoon Jared zijn het moeilijke en onzekere tijden. Intussen tonen Kampenaren en mensen tot ver buiten de provincie hun goed hart en worden er tal van inzamelact­ies op poten gezet om het gezin te steunen. Vorige week donderdag hebben inwoners van Leopoldsbu­rg samen met vrienden een rekeningnu­mmer op naam van Glenn en Hailey geopend om geld in te zamelen voor het getroffen gezin.

Hartverwar­mend

Een week later staat de teller al op meer dan 13.000 euro. “Zijn herstel zal van heel lange duur zijn en de ziekenhuis- en revalidati­ekosten zullen enorm oplopen. Dit geld zal daarvoor gebruikt worden”, aldus initiatief­neemster Sonja. “Het is hartverwar­mend om te zien hoe inwoners van Leopoldsbu­rg zich inzetten om het getroffen gezin ook financieel te steunen. Glenn zal nog enige tijd in het ziekenhuis verblijven en ondertusse­n stapelen de facturen zich op. Mama Lindsey verkeert nog in diepe rouw voor haar dochtertje. De woning is volledig verwoest en ook die moet het gezin heropbouwe­n van nul. Daarom dankjewel aan iedereen die al gestort heeft en ook aan diegenen die dit nog van plan zijn. Want we zijn er nog niet.”

Ook Kampse handelaars spannen zich in voor het gezin. Zo stort Schoenen Matoe in het centrum een bedrag door op de rekening bij elke verkoop en stort restaurant Zest in Heppen 2 euro bij elk verkocht gerecht door naar de familie. Ook andere individuel­e initiatiev­en zijn al opgestart.

“Zo haalde een inwoonster in haar eentje 840 euro op. En online is er een financiële steunactie opgestart waar al meer dan 1.100 euro is ingezameld.”

 ?? FOTO RR ?? De 10-jarige Hailey Guns kwam om bij de brand, haar vader ligt nog altijd in coma.
FOTO RR De 10-jarige Hailey Guns kwam om bij de brand, haar vader ligt nog altijd in coma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium