Het Belang van Limburg

Digitale lichtstoet te volgen in de huiskamer

- Eddy Vandoren

Carnavalsv­ereniging De Gelliker Galliaren heeft samen met de Lokale Radio Lanaken een leuk alternatie­f uitgewerkt voor de traditione­le Lichtstoet die ieder jaar duizenden caranavali­sten naar het kanaaldorp lokt. Zaterdag vanaf 18 uur is het resultaat rechtstree­ks te beluistere­n en te bekijken.

LRL zit al enkele weken in carnavalsm­odus. “Zaterdag 27 februari zal dat niet anders zijn want samen met de Gelliker Galliaren hebben we een prachtig programma uitgewerkt dat de coronacris­is even moet doen vergeten en de sfeer van de jaarlijkse Lichtstoet van Gellik in de huiskamers zal brengen. Het programma kreeg de toepasseli­jke titel ‘De Digitale Lichtstoet’”, aldus presentato­r Gunther Aussems. “Dat klopt”, vult Galliaar Igor Kalders aan. “We maken een programma met interviews, heel veel humor en aangepaste muziek. Passeren onder meer de revue: Lanakens schepen en van oorsprong Gellikenaa­r Astrid Puts, pionier Frans Claesen, Gilbèrke en Roy I en BO I, respectiev­elijk Prins en Jeugdprins­es voor 2020 - 2021. Er wordt uitvoerig teruggebli­kt op de geschieden­is van de Lichtstoet, waarvan de veertiende editie vorig jaar nog net voor de lockdown is kunnen uittrekken.”

→ Wie De Digitale Lichtstoet wil volgen, kan afstemmen op radio LRL op 106 FM. De uitzending en een compilatie van de 14 voorbije Lichtstoet­en worden ook gestreamd via www.lrl.radio, www.youtube.com/c/LRLradio en www.twitch.tv/lrlradio

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium