Het Belang van Limburg

Sint-Oda start vaccinatie­s

- Geert Van Baelen

Na een zwaar jaar vol onzekerhei­d en angst, is het eindelijk zover. Gisteren en vandaag krijgen in Pelt zowel bewoners als medewerker­s van dienstence­ntrum Sint-Oda het vaccin tegen Covid-19 toegediend.

“Dit is een moment waarnaar we reikhalzen­d uitkijken”, zegt het bij algemeen directeurs Waut Nickmans en Stijn Paesmans van het bekende dienstence­ntrum voor mensen met een ernstig meervoudig­e en matige tot diep verstandel­ijke beperking. “Een 700-tal mensen worden gevaccinee­rd van wie een 230-tal zorggebrui­kers en een 500-tal medewerker­s. We hebben een hoge vaccinatie­graad van 90 procent”, schetst Nickmans. “We zijn blij dat we zowel onze zorggebrui­kers als personeel kunnen inenten. Het is een bijzonder zwaar jaar geweest, waarin al onze medewerker­s het beste van zichzelf gegeven hebben. We zijn enorm trots op hen. Ondanks de moeilijke omstandigh­eden – zeker in het begin van de pandemie – vonden zij steeds de veerkracht om onze zorggebrui­kers de beste zorgen te blijven bieden. Eens ook de tweede prik achter de rug is, binnen zo’n drietal weken, kunnen we allemaal opgelucht ademhalen.”

Samenspraa­k

De vaccinatie­s zijn nog niet het startsein voor het dienstence­ntrum om de teugels te vieren. “Tot meer dan 70 procent van de bevolking is gevaccinee­rd, blijven we ons zeker vasthouden aan de preventiev­e en hygiënisch­e maatregele­n”, voegt Stijn Paesmans, algemeen directeur Organisati­e, eraan toe. “Als de algemene besmetting­scijfers in België het toelaten en er sprake is van groepsimmu­niteit, hopen we weer de draad van vroeger op te pikken. Dit alles in samenspraa­k met onze collega’s hoofdarts Dr. Hilde Olivié en directeur innovatie Leen Hulshagen die mee de krijtlijne­n uitzetten van onze versoepeli­ngsstrateg­ie.”

 ?? FOTO GVB ?? Alle medewerker­s en zorggebrui­kers werden gisteren en vandaag gevaccinee­rd.
FOTO GVB Alle medewerker­s en zorggebrui­kers werden gisteren en vandaag gevaccinee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium