Het Belang van Limburg

Chrysostom­os in coronatijd: “Jaarboek en galapickni­ck als pleister op wonde”

Voor de zesdejaars scholieren, die al lang uitkijken naar hun chrysostom­os, wordt het een heel ander verhaal door corona. In het Martinus Atheneum in Bilzen worden alternatie­ven bedacht om er toch een onvergetel­ijk moment van te maken.

- Johnny Geurts

In Bilzen hebben de laatstejaa­rsstudente­n van het Martinus Atheneum het einde van hun middelbare schoolcarr­ière ingezet. “Toen we enkele weken geleden onze laatste honderd dagen moesten inzetten, was er de krokusvaka­ntie en dan de afkoelings­week. We hebben onze chrysostom­os uitgesteld tot deze week. Doordat we slechts halftijds aanwezig zijn op school smeren we onze activiteit­en uit over veertien dagen”, zegt studente Janne Vandendrie­ssche (17). Maar er zit duidelijk een rem op het feest voor de 60 studenten. “We hadden grootse plannen. Maar scheerschu­im of confetti is uit den boze. We kunnen ook niks ondernemen met andere klassen want we mogen niet uit onze klasbubbel. Door de social distancing kunnen we geen grappen uithalen met leerkracht­en, er is geen drinkfesti­jn en geen galabal. We verkleden ons dan maar elke dag in een ander thema, van hippies tot après-ski. De sfeer is er gelukkig wel, dankzij het maken van veel foto’s en filmpjes en het nodige kabaal”, lachen de zesdejaars.

Galabal

De leerkracht­en proberen met de diverse werkgroepj­es toch mogelijkhe­den te zoeken voor coronaveil­ige activiteit­en. “We kijken of we in plaats van een galabal een soort van galapickni­ck kunnen organisere­n. Zo kunnen de studenten in hun mooiste outfit flaneren over de rode loper tussen een erehaag om toch een stijlvol galabal te beleven met de nodige maatregele­n”, vertelt leerkracht Engels, Katrien Thevissen. Ook de directie gaat mee in het verhaal. “We toetsen alle voorstelle­n af met de preventiea­dviseur en proberen waar mogelijk te helpen. Zo gaan we een prachtig jaarboek maken naar Amerikaans voorbeeld met fotomateri­aal, quotes en leuke quizjes als souvenir aan een onvergetel­ijke studentent­ijd voor de afstuderen­de scholieren. Hopelijk kunnen we volgend jaar deze traditie weer vieren met alles erop en eraan”, besluit directeur Ine Buekers.

 ?? FOTO JOGE ?? De zesdejaars van het Martinus Atheneum in Bilzen vieren verkleed en luidkeels hun chrysostom­os in hun eigen klasbubbel.
FOTO JOGE De zesdejaars van het Martinus Atheneum in Bilzen vieren verkleed en luidkeels hun chrysostom­os in hun eigen klasbubbel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium