Het Belang van Limburg

Kampioenen­maker Wim Fissette gevierd

- Dirk Jacobs

De stad Hasselt heeft Kuringenaa­r Wim Fissette in de bloemetjes gezet. Afgelopen weekend won de tenniscoac­h met Naomi Osaka de Australian Open in Melbourne. En de tennisspor­t groeit in Hasselt.

Fissette won al grand slams met Kim Clijsters (3), Angelique Kerber (1) en nu 2 grandslams met Osaka (US Open en de Australian Open). “Wim is een voorbeeld voor onze sporters”, zegt sportschep­en Habib El Ouakili (Rood Groen+). “De afgelopen maanden hebben we veel inspanning­en gedaan om de tennisspor­t te ondersteun­en. Wim is ook altijd oprecht geïnteress­eerd in onze projecten, zoals onlangs bij Tenkie. Dat is voor ons natuurlijk mooi, daarom krijgt hij een mooi aandenken van de stad.”

“Ik woon al jaren in Hasselt en ben erg tevreden dat ik hier waardering geniet”, zegt Fissette. “Ik merk daarnaast dat de Hasselt de voorbije jaren zich meer en meer profileert als een topsportst­ad met veel troeven als de ligging, het vele groen en aandacht voor jeugdsport. Een ideale omgeving voor veel sporters. Maar alles valt of staat met de uitbouw van de infrastruc­tuur. Als die er is, dan ziet het er heel goed uit hier.”

Padel

Het ziet er alvast veelbelove­nd uit voor de snelst groeiende sport in Vlaanderen: padel. “We merken dat de vraag naar padelterre­inen erg snel stijgt. We investeren dit jaar 220.000 euro in de Hasseltse tennisclub­s waarbij het overgrote deel gaat naar de aanleg van padelterre­inen. Zo komen er in Hasselt dit jaar liefst 15 padelterre­inen bij in de clubs in Runkst, Tenkie, Smash Kermt en Excelsior. Ook Beukenhof en Stevoort gaan padelterre­inen aanleggen maar hun projectvoo­rstellen zijn nog niet klaar. Zo kunnen we op korte termijn padel toegankeli­jk maken voor iedereen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Wim Fissette woont in Kuringen en is tenniscoac­h van Naomi Osaka. “Fijn dat ik hier in Hasselt waardering geniet”, zegt hij.
FOTO SERGE MINTEN Wim Fissette woont in Kuringen en is tenniscoac­h van Naomi Osaka. “Fijn dat ik hier in Hasselt waardering geniet”, zegt hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium