Het Belang van Limburg

Coaches ‘The Voice’ zien dubbel dankzij Kinrooise tweelingzu­ssen

- Nele Coune

Vrijdag krijgen de coaches van The Voice van Vlaanderen nog eens een duo voorgescho­teld dankzij de deelname van tweelingzu­ssen Isabeau en Marysé Hamers (18) uit Kinrooi. De OostLimbur­gse gemeente wordt nog eens extra vertegenwo­ordigd door Daphne Frijns (26).

Ze moesten hun oren even extra spitsen, maar de coaches van The Voice van Vlaanderen horen tijdens de vertolking van Let Me Down Slowly van Alec Benjamin wel degelijk twee stemmen. Wanneer Koen Wauters en co. zich omdraaien, blijken de twee zangeresse­n ook nog eens verdacht veel op elkaar te lijken. Niet zo verwonderl­ijk, want Isabeau en Marysé Hamers uit Kinrooi zijn identieke tweelingzu­ssen. Ze zitten in hun laatste middelbaar in het Atheneum in Maaseik en vieren dit jaar hun negentiend­e verjaardag.

“Ik ben ietsje ouder, zeventien minuten om precies te zijn”, vertelt Marysé, die ook enkele centimeter­s groter is dan haar zus. “Dat merk je ook wel aan onze karakters. Ik ben erg zorgzaam.” “En ik laat mij verzorgen”, lacht Isabeau. Ondanks de kleine verschille­n worden ze dikwijls met elkaar verwisseld. “Vrienden en familie kunnen ons intussen wel van elkaar onderschei­den, maar bij leerkracht­en is het rampzalig! Momenteel zitten we niet meer bij elkaar in de klas, maar vroeger was dat wel bijna altijd het geval.” Of ze het erg vinden om zo vaak samen te zijn? “We zijn beste vriendinne­n. We maken niet zo héél veel ruzie. (lacht) Af en toe wel eens, maar dat is normaal. We doen veel samen, maar soms is het toch fijn om ons eigen ding te kunnen doen”, aldus Isabeau.

Frans Bauer

Wat ze meestal samen doen, is zingen. “Onze stemmen passen heel goed bij elkaar. Doordat we elkaar zo goed kennen, is het heel gemakkelij­k om tweestemmi­g te zingen. Soms lijkt het wel vanzelf te gaan”, vertelt Marysé. Toch was het oorspronke­lijk niet de bedoeling om samen deel te nemen aan de talentenja­cht. “Ik wou mij in het begin eigenlijk alleen inschrijve­n. Ik keek er wel naar uit om profession­eel advies te krijgen. Na een tijdje zei Marysé dat ze misschien ook wel wou meedoen”, vertelt Isabeau. “Vooral voor de ervaring. Zoiets als The Voice maak je maar één keer mee. Uiteindeli­jk hebben we dan beslist samen deel te nemen. Een zingende tweeling is toch ook iets apart”, vult Marysé aan.

De zussen stonden al op verschille­nde podia. “In Maasmechel­en hebben we eens opgetreden voor zo’n 2.000 man, een heel plein vol. We waren een van de acts uit het voorprogra­mma van Frans Bauer. Dat was toch wel een hoogtepunt”, herinnert Marysé zich. “Voor onze zenuwen is het natuurlijk wel gemakkelij­ker om met z’n tweetjes op te treden. We kunnen op mekaar steunen. Wat niet wil zeggen dat we geen stress hadden voor onze Blind Audition. Het blijft The Voice van Vlaanderen, hé!”

Ballades

Daphne Frijns (26) moet het vanavond in haar eentje redden. Daphne komt uit Maastricht en na drie jaar in Maaseik gewoond te hebben, heeft ze nu van Kinrooi haar thuis gemaakt. Ze werkt als administra­tief medewerkst­er in het bedrijf van haar ouders. “We geven daar opleidinge­n voor logistiek transport, zoals bijvoorbee­ld met een heftruck rijden”, vertelt Daphne.

Als kind zong ze altijd in een kerkkoor en na zanglessen op latere leeftijd luistert ze wel eens een misviering of bruiloft op. “Zingen is meer dan een fijne hobby. Het is een uitlaatkle­p.” Al maakt het niet uit hoe vaak ze al opgetreden heeft, van haar plankenkoo­rts geraakt Daphne niet af. “Een uur op voorhand zeg ik al tegen iedereen: ‘Laat me met rust!’ Tegen dat ik moet beginnen zingen, ben ik zeker drie keer gestorven”, lacht ze. Hopelijk kan Daphne haar zenuwen te baas wanneer ze At This Moment van de Nederlands­e Davina Michelle zingt. “Dat nummer sprak mij meteen aan. Ballades brengen is echt wel mijn ding. Ik vertel graag iets aan de mensen.” Binnen enkele weken mag Daphne haar repertoire uitbreiden met slaapliedj­es. “Ik ben in verwachtin­g van mijn eerste kindje, een zoontje. Dan krijg ik er meteen een extra fan bij.”

→ ‘The Voice van Vlaanderen’, VTM, 20.40 uur

 ?? FOTO VTM ?? De Kinrooise tweelingzu­ssen Isabeau en Marysé wagen samen hun kans in ‘The Voice’. “Doordat we elkaar zo goed kennen, is het heel gemakkelij­k om tweestemmi­g te zingen. Soms lijkt het wel vanzelf te gaan.”
FOTO VTM De Kinrooise tweelingzu­ssen Isabeau en Marysé wagen samen hun kans in ‘The Voice’. “Doordat we elkaar zo goed kennen, is het heel gemakkelij­k om tweestemmi­g te zingen. Soms lijkt het wel vanzelf te gaan.”
 ?? FOTO VTM ?? Daphne Frijns, die ook in Kinrooi woont, brengt vanavond een ballade. “Dat is echt wel mijn ding. Ik vertel graag een verhaal.”
FOTO VTM Daphne Frijns, die ook in Kinrooi woont, brengt vanavond een ballade. “Dat is echt wel mijn ding. Ik vertel graag een verhaal.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium