Het Belang van Limburg

Bijna alle motorhomes en campers al verhuurd voor zomervakan­tie

- REIZEN PELT/LEOPOLDSBU­RG Marij Wyers

Voor deze zomer zijn al bijna alle campers en motorhomes verhuurd. Ook de verkoop gaat hard. Doordat de coronabepe­rkingen blijven aanslepen, kiezen steeds meer mensen voor de eigen bubbel en de zekerheid van een vakantiehu­is op wielen.

Het coronaviru­s maakt stilaan duidelijk dat we weer geen normale zomer zullen beleven. Van een verre reis en een huisje met zwembad in het buitenland kunnen we dromen, maar dit reserveren blijft een gok. Veel mensen nemen nu al het zekere voor het onzekere en huren een motorhome of camper. “Deze eerste twee maanden van het jaar hebben we al dubbel zoveel telefoons gekregen. Vorig jaar - voor corona - dachten mensen daar nog niet aan. Dit is normaal laagseizoe­n in de verhuur.

Nu is de zomer al bijna volzet”, zegt Kristel Olislagers van Limburg Motorhomes in Leopoldsbu­rg. “Ook voor de paasvakant­ie en de verlengde weekends zijn onze zeven voertuigen al bijna allemaal verhuurd, vooral aan gezinnen. Sommigen gaan samen met bevriende gezinnen op vakantie, elk in hun bubbel op wielen, maar de kinderen kunnen samen spelen.” Naargelang de coronarege­ls reizen vakantiega­ngers naar de zon of ze blijven in eigen land. Ook bij Dicar in Geel - 40 motorhomes in de verhuur - en bij Depolim Motorhomes in Pelt - 10 verhuurwag­ens - is al bijna alles gereservee­rd voor de zomermaand­en.

Campergekt­e

Door corona hebben veel mensen de motorhome ontdekt, waardoor de campergekt­e dit jaar compleet is. “Positieve verhalen over kampeervak­anties met de motorhome steken vrienden aan, waardoor we nog meer aanvragen krijgen voor de verhuur en ook voor de aankoop”, zegt Louis Van Eyck van Dicar in Geel, een van de grootste ondernemer­s in motorhomes.

Jonge gezinnen huren. Vijftig- en zestigplus­sers met een zak spaarcente­n wachten niet tot hun pensioen maar gaan nu vervroegd over tot de aankoop van een motorhome of campervan. Voor nieuwe voertuigen zijn budgetten nodig van 45.000 euro tot ver boven de 100.000 euro.

Bij Depolim Motorhomes in Pelt zijn ze voor dit jaar al bijna uitverkoch­t. “Er staan nog een paar motorhomes in stock. Wie een kampeerwag­en volledig naar zijn eigen wensen wil, heeft die niet meer voor de zomer. Dan is het wachten tot februari volgend jaar. De fabrikante­n kunnen niet volgen”, zegt zaakvoerde­r Rudi Stevens. Ook bij Limburg Motorhomes zijn enkel de nieuwe, neutrale stockmodel­len snel beschikbaa­r. “We kunnen die wel nog gedeelteli­jk aanpassen aan de wensen van de klant”, verduideli­jkt Kristel Olislagers.

Tweedehand­s

Zelfs een tweedehand­s motorhome, vooral populair bij jongere gezinnen, is amper nog te vinden. “Als er een motorhome te koop wordt aangeboden, wordt die meteen opgekocht door handelaars. De tweedehand­sprijzen liggen eigenlijk te hoog. De vraag is heel groot en er is amper aanbod. Ik raad het niet aan. Het is dan beter om een nieuwe, kleinere campervan te kopen, zeker door de strenge milieu- en emissienor­men die steden invoeren voor voertuigen”, zegt Rudi Stevens van Depolim Motorhomes.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ronald Appels en Rudi Stevens (rechts) van Depolim Motorhomes in Pelt verkochten deze winter al 50 motorhomes.
FOTO DICK DEMEY Ronald Appels en Rudi Stevens (rechts) van Depolim Motorhomes in Pelt verkochten deze winter al 50 motorhomes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium