Het Belang van Limburg

Jacky Jackmaert (68) begint nog met nieuw bedrijf

-

Jacky Jackmaert (68) heeft als ondernemer al heel wat sporen verdiend, vooral in de schoonmaak­sector. Maar dat heeft hem niet tegengehou­den om toch nog een nieuw bedrijf te starten: Opruimen.

Jacky Jackmaert is een naam die niet alleen in ondernemer­smiddens klinkt als een klok. De Maasmechel­aar toonde zich doorheen de jaren een begenadigd bedrijfsle­ider, vooral actief in de schoonmaak­sector met bedrijven als TLJ, 4CPM en Actief Cleaning. Daarnaast was hij ook de bezieler van onder meer de carnavalsv­ereniging en Sint-Vincentius. Bezig zijn, onder de mensen, dat is zijn lieve leven. En precies daarom gaat hij op zijn 68ste van start met een nieuw bedrijf: Opruimen. “Als mensen denken aan starters, denken ze meestal aan twintigers of dertigers. Ik wou toch even onderstrep­en dat leeftijd geen belang heeft om een zaak te beginnen”, zegt Jackmaert.

Opruimen

Om dat te staven heeft Jacky Jackmaert zopas het nieuwe bedrijf Opruimen uit de grond gestampt. “Vanuit de schoonmaak­sector, waarin ik met het Genkse bedrijf 4CPM nog altijd heel actief ben, krijg ik regelmatig de vraag om inboedels en panden op te kuisen. De redenen zijn divers: verhuizing, faillissem­ent, overlijden, overstock, enzovoort. Wat wij doen, is alles netjes opruimen en het pand opnieuw bedrijfskl­aar maken voor verhuur of verkoop. Daar kunnen dus ook kleine klusjes bijkomen, zoals een laagje verf aanbrengen of een stopcontac­t repareren. Een dienstverl­ening waar volgens mij veel vraag naar is. Zelfs al word ik er weldra 68: het is een uitdaging waar ik 200 procent voor ga”, legt hij uit. Een tip voor starters? ”Je moet

eerst heel goed weten wat je wilt en dat in je eigen woorden op papier zetten”, legt Jackmaert uit. “Dan leg je dat twee dagen opzij, en vervolgens stuur je bij waar je niet 200 procent tevreden over bent. Als het klaar is, stem je de nota af met mensen rondom jou: iemand die iets van financiën kent, een ervaren ondernemer, iemand die in de branche zit, enzovoort. En zo stel je in feite een eigen businesspl­an op. Buikgevoel alleen is dus niet genoeg. Tegenwoord­ig zijn er ook heel wat instanties die heel goed en laagdrempe­lig advies kunnen geven.”

Lees het hele verhaal op madeinlimb­urg.be

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jacky Jackmaert: “Leeftijd speelt geen rol om een bedrijf te beginnen.”
FOTO JEFFREY GAENS Jacky Jackmaert: “Leeftijd speelt geen rol om een bedrijf te beginnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium