Het Belang van Limburg

Eerste goal sinds Genks debuut

-

Er viel een zware last van de schouders van Kristian Thorstvedt. De winnende treffer was de eerste goal die hij maakte sinds zijn debuut voor Genk op 19 januari 2020 in Waregem.

“Oef, dit doet deugd”, slaakte de Noor een luide zucht van opluchting. “Ik dacht dat het er nooit meer van ging komen. Bovendien is het een belangrijk doelpunt. Eerst en vooral tellen we een rechtstree­kse concurrent uit, verder verstevige­n we onze stek in de top vier. Dit geeft een boost.”

En dus vierde Thorstvedt zijn doelpunt met een TikTokdans­je. “Dat was zo afgesproke­n”, gekscheerd­e Kristian. “Een grapje. Met dank aan Arteaga. Infiltrere­n, is één van mijn sterke punten. Hij had goed gezien dat ik positie koos in de rug van de centrale verdediger. Zijn center was perfecte op maat. Ik hoefde er mijn hoofd maar tegen te plaatsen.” Opvallend was de strijdvaar­digheid van de Genkies. De gelijkmake­r van de Carolo’s net na rust sloeg hen niet uit het lood. “Klopt”, beaamde de matchwinna­ar. “Zij kwamen erg agressief uit de kleedkamer. Wij hapten even naar adem. Maar ook na hun doelpunt vielen we als ploeg niet uit mekaar. Integendee­l, we stroopten de mouwen op en knokten onszelf opnieuw in de wedstrijd. Hopelijk is die nare periode daarmee afgesloten en vinden we nu onze goeie vorm terug. Dan kan het nog een mooi competitie­slot worden.”

Maar eerst wacht KV Mechelen in de beker. “Als we ook donderdag ons niveau van vandaag kunnen aanhouden, moet die ploeg bij ons voor de bijl.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium