Het Belang van Limburg

“Match tegen Eupen is niet allesomvat­tend”

- Pieter Vanlommel

Nog twee overwinnin­gen resten STVV van absolute zekerheid over het behoud. Een eerste horde kan zondag genomen worden als Eupen op bezoek komt, een ploeg die door coach Peter Maes zeker niet onderschat wordt. “Een goed voetballen­d geheel dat onder haar waarde staat geklasseer­d”, oordeelt Maes.

Na een harde trainingsw­eek doorspekt met de nodige tactische accenten zijn de Kanaries klaar voor hun duel tegen de Oostkanton­ners. “Aan de bal komen we nog vaak op eilandjes te zitten, dat was ook zo op Antwerp”, zo opende Peter Maes zijn wekelijkse persconfer­entie. “Suzuki, Mboyo en Brüls moeten op zo’n momenten dichter bij elkaar spelen. Op training hebben we daarop gewerkt. Hopelijk komt dat er ook uit tegen een goede ploeg als Eupen.” De veertiende plaats die de Panda’s bekleden in de stand, vlak boven STVV dus, werkt volgens Maes verblinden­d. “Als ik zie wat ze brengen in balbezit, kan ik alleen maar concludere­n dat ze onder hun waarde staan. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Eupen speelt de ene keer met vijf achteraan en één spits en de andere keer met vier achteraan en twee spitsen. Dat maakt het moeilijk om te anticipere­n.”

Geloof behouden

Mits een zege zondagavon­d zetten de Kanaries opnieuw een grote stap richting behoud. Maes kent de inzet. “Nog twee keer winnen moet volstaan”, knikt de Lommelaar. “De spelers weten dat maar we moeten het ook niet belangrijk­er maken dan het is. Deze match is niet allesomvat­tend qua resultaat. Het komt er in deze fase vooral op aan het geloof te behouden en niet verkrampt te spelen.” Nieuwkomer Daiki Hashioka maakte maandagavo­nd zijn debuut voor STVV in de met 8-0 gewonnen beloftewed­strijd tegen Antwerp, waarin de Japanner ook scoorde. Of hij dicht tegen een eerste selectie aanleunt, liet Maes in het midden. “Niet vergeten dat hij maandag zijn eerste 90 minuten in twee maanden speelde. Hij gaf na afloop zelf aan dat hij moe was. Maar het kan dat we hem erbij nemen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Peter Maes.
FOTO DICK DEMEY Peter Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium