Het Belang van Limburg

Te veel corona bij Club Brugge: match tegen AA Gent uitgesteld

- Junior Verbeeke, Werner Bourlez

VOETBAL 1A

Het coronaviru­s maakt nog meer slachtoffe­rs bij Club Brugge, waardoor blauwzwart uitstel vroeg voor de verplaatsi­ng naar Gent zondag. Vrijdag bleek na een nieuwe testronde dat er niemand gerecupere­erd werd. Integendee­l: het werd nog erger. Na Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits, Charles De Ketelaere, Stefano Denswil en Matej Mitrovic testte nu ook doelman Ethan Horvath positief op corona. Net als de jonkies Samuel Asoma en Cisse Sandra. En coach

Philippe Clement zit - net als de rest van zijn staff - nog steeds in quarantain­e. Aangezien donderdag in de Europa League tegen Kiev al duidelijk werd dat Club op z’n tandvlees zit door de vele afwezigen, twijfelden staf en clubleidin­g niet: liever niet spelen in de Ghelamco Arena. Voor de kalenderma­kers van de Pro League is het fatale doelpunt van Kiev plots een zegen: op 11 en 18 maart, de achtste finales van de Europa League, komen er extra inhaaldata vrij. Meteen de twee grootste kanshebber­s om die ‘coronamatc­hen’ te spelen.

Druk in maart

Ook maart kondigt zich dus razend druk aan voor Club: donderdag 4 maart moet het aan de bak op Standard in de kwartfinal­e van de Beker van België, in het weekend van vrijdag 12 en zondag 14 maart worden de halve finales afgewerkt indien het zich kwalificee­rt.

Op 24, 27 en 30 maart werken de Rode Duivels ook nog eens drie kwalificat­ieduels voor het WK 2022 af, waardoor Vanaken, Mignolet, Mechele en misschien ook De Ketelaere de hort op moeten. Tussendoor staan er, als alles ingehaald wordt in maart, in totaal nog vier competitie­matchen gepland.

Twee weken quarantain­e

De coronabesm­ettingen kunnen ook op korte termijn vervelend zijn voor de sportieve ambities en de dubbel. Normaliter zullen Denswil, Mitrovic, Vanaken en mogelijk ook Lang na twee weken quarantain­e begin volgende week negatief testen. Ook de technische staf, onder leiding van Clement, is bijna terug. Maar Club kan dan, indien er geen extra besmetting­en opduiken, geen uitstel vragen voor de bekermatch op Standard donderdag. Met enkele sleutelspe­lers die twee weken niet getraind hebben, ziet dat er niet bepaald rooskleuri­g uit.

Of hoe corona Club Brugge van op drie fronten actief zijn naar énkel de competitie kan dwingen op acht dagen tijd. Pas vanaf volgende zondag, tijdens de thuismatch tegen Zulte Waregem, zal Club dus een beetje op z’n positieven kunnen komen na een rollercoas­ter van twee weken. En dan maar hopen dat de grootste miserie achter de rug is.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Charles De Ketelaere is één van de coronaslac­htoffers bij Club Brugge.
FOTO GMAX AGENCY Charles De Ketelaere is één van de coronaslac­htoffers bij Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium