Het Belang van Limburg

Nicky Hayen: “Dit is een heel belangrijk­e veldslag”

CERCLE BRUGGE WAASLAND BEVEREN

-

CERCLE BRUGGE WAASLAND-BEVEREN ZATERDAG 16.15U

Waasland-Beveren speelt zaterdagna­middag de match van het jaar tegen concurrent Cercle Brugge. Verliezen is geen optie.

“We kunnen altijd verliezen, hè. Maar als we met die gedachte naar Brugge gaan, zullen we ook verliezen”, vertelt Nicky Hayen T1 van Beveren. “Om in 1A te blijven, moeten we resultaten neerzetten. Ja, dit is een belangrijk­e veldslag, maar zelfs bij verlies is de oorlog nog niet verloren. Dan resten ons nog vijf speeldagen waarin er vijftien punten te verdienen zijn.”

De fusieclub bereidde de match van het jaar op een normale manier voor. Ook aan de wedstrijdv­oorbereidi­ng zal er niets veranderen. “De spelers hebben in een goede sfeer getraind”, aldus de Truienaar. “Met een gezonde portie nervositei­t, maar geen stress. Iedereen heeft zin om deze match te spelen. De beleving en intensitei­t waren goed. Of iedereen het belang van de match beseft? Dat denk ik wel. Er zit druk op deze match. Dat weet iedereen. Maar we gaan vanuit de club geen extra druk leggen. Hoe meer druk, hoe slechter. Wij willen net ontspannen aan de match beginnen.”

ZATERDAG 16.15 UUR SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge

CERCLE BRUGGE: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Lopes, Hotic, Hoggas, Deman, Ugbo.

INVALLERS: Warleson, Bruzzese, Corryn, Vanhoutte, Van Der Bruggen, Decostere, Musaba Denkey, Koshi.

GEBLESSEER­D: Somers, Velkovski. GESCHORST: niemand.

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Biancone.

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Leuko, Wuytens, Vukotic, Bastians, Albanese, Heltne, Nilsen, Bertone, Koita, Faucher, Frey. INVALLERS: Lathouwers, Gabriël, Schoonbaer­t, Khammas, Mandjeck, Heymans, Schryvers, Sinani, Cijntje, Sula.

GEBLESSEER­D: Wiegel, Efford. GESCHORST: niemand.

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Wuytens, Frey, Bertone.

 ?? FOTO BELGA ?? Nicky Hayen: “Er zit druk op deze match. Dat weet iedereen.”
FOTO BELGA Nicky Hayen: “Er zit druk op deze match. Dat weet iedereen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium