Het Belang van Limburg

BIJ DE KOFFIE

-

Wat is uw levensmott­o?

“Zorg dat je passage op de wereld een positieve bijdrage geweest is”

Wat maakt u ongelukkig?

“Onverdraag­zaamheid. Ik heb de Facebook-account van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) eens geopend. Wat je daar allemaal leest als reacties... Wij leven hier in een ongeloofli­jke overvloed, maar gunnen het niemand anders. De wereld heeft gewoon een gigantisch gebrek aan empathie.”

Hoe ziet u uw oude dag?

“Ik wil in beweging blijven, maar aan een minder hoog tempo. Veel werken in mijn tuin ook, want ik heb geen zittend gat. Ik zie me oud worden hier in Beringen, tenzij we het in onze kop zouden krijgen om naar Sardinië te vertrekken, waar mijn man van afkomstig is. Dat is nu mijn favoriete vakantiebe­stemming.”

Hoeveel uur werkt u per dag?

“Ik werk een uur of tien, maar dan heel intensief. Dan ben ik stikkapot als ik thuiskom en doe ik mijn laptop niet meer open. Vijftien uur per dag werken is onzin, zo lang kun je niet presteren. Maar in mijn hoofd ben ik 24 uur per dag bezig.”

Hebt u een buitenverb­lijf?

“Mijn grootvader verzamelde huizen, dus ik ben nu voor een stukje mee eigenaar van allerlei buitenverb­lijven. Samen met de 11 kleinkinde­ren Vanaudenho­ve hebben we een huis dat grenst aan een natuurgebi­ed in Sint-Idesbald (Koksijde) en een huis in Ramatuelle, bij Saint-Tropez. Iedereen heeft daar dan een aantal tijdslots. En samen met mijn broer en zus heb ik nog een appartemen­t in Wengen, een prachtig dorpje in Zwitserlan­d.”

Weet u hoeveel geld u hebt en checkt u dat regelmatig?

“Ja, het is toch niet meer dan normaal dat je dat goed weet. Mijn man daarentege­n kan dat helemaal loslaten. Hij leeft volgens het principe God schept de dag…”

Waar geeft u het meeste geld aan uit?

“Aan eten en drinken en vakantie. Het meeste van mijn geld zit in onze woning.”

Hebt u ooit slechte investerin­gen gedaan?

“In de financiële crisis van 2008 zijn mijn spaarcente­n redelijk geslonken.”

Hoe hoog was uw eerste loon?

“60.000 Belgische frank bruto. Dat was toen een heel mooi loon.”

Welke goede doelen steunt u?

“Natuurpunt. En via het bedrijf doen we nog een aantal zaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium