Het Belang van Limburg

We willen trainen, we willen koersen

-

Bijzonder trots! Bijzonder trots zijn we op onze sporters die een heel jaar met veel discipline en flexibilit­eit gingen fietsen. De eerste lockdown in maart 2020 verliep optimistis­ch. Het mooie weer zorgde voor veel begrip en alles zou toch niet zo lang duren. In de zomermaand­en konden we opnieuw ‘koersen’. Weliswaar zonder toeschouwe­rs en met strenge maatregele­n: organisato­ren, renners en begeleider­s toonden zich ware kampioenen. Toen uiteindeli­jk de Ronde van Vlaanderen het seizoen afsloot, waren onze veiligheid­smaatregel­en al goed ingeburger­d.

De tweede lockdown doken we in met een alternatie­f programma van digitale uitdaginge­n, bewegwijze­rde tochten en webinars. We hadden hoop. Bijzonder trots zijn we op onze medewerker­s en vrijwillig­ers!

Maandagmor­gen 8.30 uur: de telefoon aan het onthaal van onze federatie schrikt wakker. An en Lien beantwoord­en rustig de vragen van de sporters, de clubs en de organisato­ren van wedstrijde­n en toertochte­n. De telefoon blijft maar rinkelen, nu al 361 dagen.

Onze provincial­e vrijwillig­ers, clubs en organisato­ren halen dag na dag alles uit de kast om alternatie­ven te zoeken en activiteit­en te organisere­n. Bijzonder trots zijn we op onze crisiscomm­unicatie. We proberen zo snel en transparan­t mogelijk alle informatie te laten doorstrome­n. In de volksmond ‘den wielerbond’, dat zijn we. We verenigen 87.000 leden. 10.000 competitie­sporters, 47.000 recreatiev­e sporters en 30.000 leden van clubs en wielerorga­nisaties. Informatie heeft dus een hele weg te gaan voor hij iedereen bereikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium