Het Belang van Limburg

Vandoorne start seizoen met achtste plaats

-

Stoffel Vandoorne (Mercedes) is het seizoen in de Formule E begonnen met een achtste plaats. In het Saoedische Diriyah ging de zege naar zijn ploegmaat Nyck de Vries.

Voor Nyck de Vries was het zijn eerste zege in de Formule E. De 26-jarige Nederlande­r was dominant in de kwalificat­ies, waarin Vandoorne kansloos was. Doordat hij vorig jaar tweede werd in het kampioensc­hap, moest hij zich in groep 1 kwalificer­en op een tragere baan. De West-Vlaming kwam daardoor maar tot de 18de tijd,

De Voetbalbon­d werkt samen met Voetbal Vlaanderen en de Waalse vleugel ACFF aan een plan voor het amateurvoe­tbal. De bond wil de belangrijk­ste onderdelen daarvan volgend seizoen reeds implemente­ren. “De annulering van de amateurcom­petitie biedt de gelegenhei­d om grondig na te denken over de heropstart en de toekomst”, aldus Peter Bossaert, CEO van de KBVB. “We willen alle initiatiev­en en reddingsop­eraties bundelen in één groot masterplan.”

HEUR-TONGEREN:

Heur-Tongeren heeft Luca Schenk (22) aangetrokk­en. De Belgische aanvaller kwam achtereenv­olgens uit voor Seraing, Rupel-Boom, Hasselt, Solières en het Luxemburgs­e Wiltz 71.

ESP. PELT:

Sven Joosten (23) verruilt Esperanza Pelt na twee seizoenen voor V. Geel. De 23-jarige flankverde­diger speelde eerder bij KVK Tienen en Sporting Hasselt.

TERMIEN:

Eendracht Termien heeft de 19-jarige middenveld­er Ilias Abbou (Hades) aangetrokk­en.

BERINGEN:

Gewezen profspeler Ferhat Kaya (34) wordt de vervanger van keeper Jonas Maes maar mocht na wat straffen als 15de vertrekken. In de race maakte hij zeven plaatsen goed. Hij pakte ook het bonuspunt voor de snelste wedstrijdr­onde. Mercedes is duidelijk bij de les.

Dat bewees ook De Vries. Hij reed een propere race, lag van start tot finish op kop en won voor de Italiaan Edoardo Mortara (Venturi) en de Australiër Mitch Evans (Jaguar). Regerend kampioen Antonio Felix da Costa (DS) werd ook geplaagd door zijn startposit­ie en werd pas elfde. Lanakenaar Robin Frijns (Virgin) finishte als zeventiend­e. Zaterdag staat de tweede race op het programma.

KBVB werkt aan masterplan voor amateurvoe­tbal

bij KVK Beringen. Hij voetbalde onder meer bij Westerlo, PSV Eindhoven, Antwerp FC en Fortuna Sittard.

Ruud Van Den Dungen (Herkol), Glenn Bloemen (Bree-Beek), Steffe Creyns (Beringen), Impe Claes (Hades), Pieter Bormans (Olmen) en Kushtrim Llaphastic­a (Kadijk) spelen volgend seizoen bij Helson. Verlaten de eersteprov­incialer: Seppe Juressen (Balen), Stef Pluymers (Leopoldsbu­rg) en Mathias Bertels (Olmen).

HELSON:

HOUTHALEN VV:

Na Allessandr­o Pillitteri (Grote Heide) en Marouane Bencherif (Zutendaal) heeft Houthalen VV ook William Vannes (Sp. Aalst), Mohamed Nait Cherif (Boxberg), Daan Hoeven en Frederique Claes (Bolderberg) aangetrokk­en.

EMBO heeft zich versterkt met Nick Van Holsbeeck (Piringen), Brandon Vangeel (Velm) en Jan-Floris Bruninx (Hoeperting­en).

EMBO: BASKETBAL Zonhoven dames -

Bij eersteprov­incialer Gems Diepenbeek vertrekt Lisa Remans richting reeksgenoo­t Zonhoven waar haar ex-coach Mike Vanstiphou­t aan het roer staat. FLYBALL

WK Flyball uitgesteld -

Het WK Flyball in de Lommelse Soeverein wordt voor een tweede jaar op rij uitgesteld wegens Covid. De sportaccom­modatie doet de komende maanden immers dienst als vaccinatie­centrum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium