Het Belang van Limburg

Mediaplatf­orm Choice zet eerste stappen op de beurs

- Guido Cloosterma­ns

Het nieuwe internet- en televisiep­latform Choice van het ondernemer­sduo Bart Van Coppenolle en Limburger Philip Vandormael heeft vrijdag voor het eerst genoteerd op de Brusselse Euronext Access aandelenbe­urs.

Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael omschrijve­n Choice als het “televisiek­ijken van de toekomst”. Het idee achter Choice is een interactie­f videoplatf­orm gekoppeld aan een goedkoop internetab­onnement. De oprichters noemen het zelf een interactie­ve televisieg­ids en sociale mediaplatf­orm waarmee de gebruiker snel en gemakkelij­k een eigen keuze kan maken uit het online aanbod aan beelden, films en televisiep­rogramma’s. Via een app krijgen de gebruikers toegang tot digitale televisie en allerhande sociale mediafunct­ies, zodat ze hun favoriete afspeellij­sten als virtuele kanalen met elkaar kunnen delen. Choice maakte in de herfst van vorig jaar bekend dat het een notering ambieerde op Euronext Access, de vroegere Vrije Markt. Eerder waren Van Coppenolle en Vandormael al via crowdfundi­ng op zoek gegaan naar 5 miljoen euro extra kapitaal. “Dat bedrag is ondertusse­n ook zo goed als binnen”, aldus Philip Vandormael. Voor de coöperatie­ve aandeelhou­ders is het mogelijk om hun deelbewijz­en om te ruilen voor aandelen op de beurs.

Met het extra geld kan Choice zijn uitbreidin­g naar Wallonië en Nederland realiseren. Eerder deze week kondigde Choice een strategisc­he samenwerki­ng aan met het Nederlands­e MOD. Daarmee zet Choice zijn eerste stappen in Nederland. MOD wil niet alleen een tv-dienst brengen in Nederland maar heeft ook de grootste videoon-demand bibliothee­k van de Benelux. Het Choice-platform wordt in België bovendien versterkt dankzij de integratie van de videoconte­nt van de Franstalig­e nieuwszend­er LN24 en een nieuwe samenwerki­ng met Sneeuwspor­t Vlaanderen.

Geen nieuwkomer­s

Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael zijn geen onbekenden in de ondernemer­swereld. In 2014 lanceerden zij samen Bhaalu, een digitale videorecor­der die alles opnam wat in Vlaanderen op televisie werd uitgezonde­n en bewaarde in de cloud. Investeerd­ers vonden ze in de LRM en in de familiale holding Diepenstey­n. In amper drie maanden haalde Bhaalu meer dan 100.000 gebruikers binnen. Dat was echter niet naar de zin van de televisiez­enders, die naar de rechter stapten en daar gelijk kregen. Samen met Philip Vandormael bracht Bart Van Coppenolle ook het meettechno­logiebedri­jf Metris naar de beurs, om het dan later te verkopen aan het Japanse Nikon. Choice startte vrijdag zijn carrière op de beurs aan een koers van 13,7 euro.

 ?? FOTO RR ?? Choice noteert voor het eerste op de beurs.
FOTO RR Choice noteert voor het eerste op de beurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium