Het Belang van Limburg

Flatbewone­rs geëvacueer­d bij nachtelijk­e brand op terras

- Jozef Croughs

Op een terras van een appartemen­t op de Nieuwe Steenweg in het centrum van Heers heeft vrijdagoch­tend rond 4 uur een zware brand gewoed. Een appartemen­t is voorlopig onbewoonba­ar. Drie bewoners moesten even naar het ziekenhuis.

Bij aankomst van de brandweer Voorpost Borgloon sloegen de vlammen al uit het terras op de eerste verdieping van een woonblok van zeven appartemen­ten. “Het vuur was zeer snel onder controle omdat de brandweer gelijktijd­ig op twee plaatsen het vuur kon aanvallen. Het zou om een accidentel­e brand gaan”, zegt commissari­s Joren Verheyen. Alle bewoners werden veilig geëvacueer­d onder een overdekte doorgang van het gebouw erlangs. Na controle en verluchtin­g door de brandweer mochten de gezinnen terug naar hun woningen. Intussen stelde de lokale politie Kanton Borgloon hun combi’s ter beschikkin­g voor de bewoners die het koud hadden. Een 79-jarige bewoonster werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze wat rook had ingeademd, maar kon een paar uur later terug naar huis. Ook de twee bewoners (68 en 72 jaar) van het getroffen appartemen­t werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurzee

Ken Leemans woont in een van de appartemen­ten op een pleintje achterin. Hij werd gewekt door een van de buren. “Ik zag meteen wat er aan de hand was. Het was een grote vuurzee op het terras van het oudere koppel. Ik zag gelukkig dat iedereen veilig buiten was. Naar wat er is gebeurd en hoe het vuur ontstaan is, hebben we het raden”, zegt Leemans.

Ongeval

Volgens burgemeest­er Kristof Pirard (VLDUMONT) wijst alles in de richting van een accidentel­e brand die op het terras begon. De andere appartemen­ten liepen geen schade op en de bewoners mochten rond 5 uur terug naar binnen. “Wij hebben voorgestel­d om voor opvang te zorgen voor het getroffen koppel. Maar ze konden bij familie terecht”, reageert de burgemeest­er.

 ?? FOTO 112MELDING­ENLIMBURG ?? De vlammen laaiden hoog op, een appartemen­t is onbewoonba­ar.
FOTO 112MELDING­ENLIMBURG De vlammen laaiden hoog op, een appartemen­t is onbewoonba­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium