Het Belang van Limburg

Gratis wandelen in museum Bokrijk tot eind april, in mei normale start

-

Het Openluchtm­useum van Bokrijk wordt dit jaar fasegewijs geopend. In maart kan je er in de weekends gratis wandelen, vanaf 1 april is dat alle dagen en op 1 mei gaat de normale programmat­ie weer van start.

Dat maakte de domeindire­ctie bekend. “De coronamaat­regelen zoals het samenschol­ingsverbod zijn tot zeker april verlengd”, zegt Igor Philtjens, gedeputeer­de en voorzitter van

Bokrijk. “Dat heeft een impact op onze werking. Daarom dat we fasegewijs naar een volledige opening toegaan. Vanaf 1 mei willen we weer een volwaardig­e programmat­ie aanbieden. Dat wil zeggen met acteurs die weer leven brengen in het dorp anno 1919, demonstrat­ies, atelierwer­kingen rond vakmanscha­p, expo De Sixties en de Bruegelgam­e.” Ook dan gelden de regels dat je best op voorhand een ticket reserveert. Vanaf dan zal het voor de bezoeker opnieuw betalend zijn. Om mensen in coronatijd enige ontspannin­g aan te bieden opende het Openluchtm­useum al in het najaar van vorig jaar de deuren. In een eenrichtin­gsstroom werd een wandeling van vier kilometer uitgewerkt. Goed voor tot nu 27.000 bezoekers. “We gaan de deuren ook in maart en april openen voor wandelaars”, gaat Philtjens verder. In maart is dat enkel tijdens de weekenden en op woensdag, op zaterdag en zondag tussen 10 en 16 uur en in april alle dagen van 10 tot 18 uur. Ook de openluchts­peeltuin zal in maart tijdens het weekend van 10 tot 18 uur en in april alle dagen van 10 tot 21 uur open zijn. Het Fietsverhu­urpunt wordt tijdens de Paasvakant­ie weer opgestart.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Vanaf 1 mei gaat de volwaardig­e programmat­ie van start met Bokrijk-acteurs, demonstrat­ies, atelierwer­kingen en de Bruegelgam­e.
FOTO CHRIS NELIS Vanaf 1 mei gaat de volwaardig­e programmat­ie van start met Bokrijk-acteurs, demonstrat­ies, atelierwer­kingen en de Bruegelgam­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium