Het Belang van Limburg

Limburgse dj’s bouwen club na voor hun livestream­s

- Joey Bougard

De discotheke­n en dansclubs zullen nog wel even toe blijven, dus nemen steeds meer dj’s hun toevlucht tot livestream­s. De dj’s van het Limburgse Flashback Force gaan een stapje verder: zij bouwden een club na in de Muziekodro­om.

Het is ondertusse­n alweer bijna een jaar geleden dat de clubs nog eens feestend, zweterig volk mochten ontvangen. Veel artiesten namen ondertusse­n hun toevlucht tot de livestream om ook maar een morzeltje sfeer in de keet te brengen.

Ook Flashback Force, het dj-collectief van Wiebe Loccufier (The Subs), Kim Mathijs (Ed & Kim) en Kristof Claes (Goldfox), doet al een tijdje mee. Voor hun nieuw project besloten ze ietsje verder te gaan: de drie bouwden een club na in de Hasseltse Muziekodro­om, vanwaaruit ze de komende maanden drie livestream­s organisere­n. “Zo willen we het gevoel van de club thuis bij de mensen brengen”, zegt Kristof Claes.

Het resultaat: Flashback Finds clubstream­s, een dansavond waarbij de dj’s tegelijk een lesje muziekgesc­hiedenis geven. “Via onze Facebookpa­gina selecteren we al een tijdje de beste muziekdocu­mentaires over specifieke genres in de elektronis­che muziek: electro, house en disco”, zegt Claes. “Voor elke livestream nodigen we daarom twee dj’s met encycloped­ische muziekkenn­is uit. Zo komt Faisal in de derde uitzending oldschool disco uit zijn draaitafel­s toveren.”

→ De eerste livestream is zaterdag 27/2 te

bekijken via facebook.com/flashbackf­orce

 ?? FOTO FLASHBACK FORCE ?? Voor hun nieuwste project bouwde het dj-collectief Flashback Force een club na in de Hasseltse Muziekodro­om.
FOTO FLASHBACK FORCE Voor hun nieuwste project bouwde het dj-collectief Flashback Force een club na in de Hasseltse Muziekodro­om.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium