Het Belang van Limburg

Groepje jongeren valt man met mentale beperking aan

nieuws 11

- Geert Van Baelen

Al een half jaar zet Lommelaar Kevin Janssen (29) zich geheel vrijwillig in om zwerfvuil op te ruimen in het Barrierspa­rk in Lommel-Barrier, vlak bij zijn woonplaats. Ondanks zijn verstandel­ijke beperking trekt hij er soms zelfs vier dagen per week op uit. “Hij is zo enthousias­t over zijn rol als Mooimaker”, aldus zijn moeder Paula Pinxten.

Maar gisternami­ddag werd haar zoon plots door drie ongeruste kinderen thuisgebra­cht. “Ze vertelden dat enkele oudere jongeren Kevin hadden aangevalle­n in het park. Ik zag duidelijk dat het niet goed met hem ging. Hij had een blauw oog dat steeds meer opzwol. Hij was helemaal van de kaart. Kevin was in de namiddag met zijn gocart naar het park gegaan om zwerfvuil op te rapen, zoals hij altijd doet. Een groepje tieners moet hem hebben uitgedaagd door in de laadbak van zijn gocart te gaan staan. ‘Hou daarmee op, ik heb dat nog enkele jaren nodig’, had Kevin tegen hen gezegd. Blijkbaar had hij dat niet mogen doen, want toen keerden de jongeren zich tegen hem. Ze zijn hem beginnen slaan, hij is met zijn hoofd op de grond gevallen en kreeg ook nog een trap in de ribbenkast. Even is hij bewusteloo­s geweest. Toen Kevin weer bijkwam, hebben die drie kinderen hem geholpen om thuis te geraken.”

Hersenschu­dding

Kevin was helemaal in de war en duizelig. “Volgens de kinderen zigzagde hij over de weg. Mijn zoon is een zware epilepsiep­atiënt, ik was er helemaal niet gerust in. Kevin is 29, maar hij heeft het verstand van iemand van 5. Voor hem is dit heel traumatisc­h.”

Paula besloot meteen de politie en de hulpdienst­en te bellen. “De ambulance heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Daar bleek dat hij een gebarsten oogkas en bovenkaak had, en een hersenschu­dding. Het zal zeker nog zes weken duren voor hij genezen is. Als zijn oog dan niet beter is, komt er een operatie. Ik vind het verschrikk­elijk. Kevin raapt daar zwerfvuil op om goed te doen, en dan krijgt hij dit als dank...” De politie van Lommel onderzoekt de feiten. Een groepje van een zevental jongeren werd meegenomen naar het commissari­aat voor verhoor.

“Kevin is 29, maar mentaal is hij een kind van 5. Voor hem is dit heel traumatisc­h” Paula Pinxten Moeder van Kevin

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? In het ziekenhuis bleek dat Kevin een gebarsten oogkas en bovenkaak had, en een hersenschu­dding.
FOTO RR In het ziekenhuis bleek dat Kevin een gebarsten oogkas en bovenkaak had, en een hersenschu­dding.
 ?? FOTO GVB ?? Kevin ruimt al een half jaar als vrijwillig­er zwerfvuil op in het Barrierspa­rk.
FOTO GVB Kevin ruimt al een half jaar als vrijwillig­er zwerfvuil op in het Barrierspa­rk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium