Het Belang van Limburg

Glamping in safaristij­l in je eigen achtertuin

Op zoek naar een plek om even op adem te komen in je eigen achtertuin? Dan kunt u een luxueuze lodge- of safaritent overwegen van de Hasseltse start-up Wild at Home van Victor Lekanne. “Duurzaam en veilig”, bezweert de ondernemer.

- Dominiek Claes

Eens ondernemer, altijd ondernemer. Victor Lekanne (49) nam in 2001 de beveiligin­gsondernem­ing Varel Alarm (later Varel Security) in Hasselt over van zijn vader, om die in 2018 te verkopen. “Wij houden zelf met ons gezin enorm van glamping, het luxueus kamperen en verblijven in de natuur”, zegt hij. “Op een dag vroeg mijn echtgenote Cécile of we geen glamping-tent in onze eigen tuin konden plaatsen. Op de markt vond ik eigenlijk geen degelijk aanbod. Vandaar het idee om zelf een safaritent te ontwikkele­n.” Corona deed zijn duit in het zakje. “Het voorbije jaar hebben we allemaal aan den lijve ondervonde­n hoe belangrijk het is om ademruimte te hebben”, voegt Lekanne eraan toe. Wild at Home was meteen geboren.

Modellen

De ontwerpen van Wild at Home – momenteel zeven stuks – kunnen dienstdoen als verlengstu­k van je woning in de eigen tuin, maar even goed als aangenaam bijgebouw voor een horecazaak of B&B. “We hebben gekozen voor robuuste, dikke houten palen die een eind uitsteken. Het tentzeil zelf is gemaakt van stoffen die in een zeilboot worden gebruikt. De vloeren zijn uitgevoerd in duurzaam hout. Dat alles geeft het geheel de look van een gezellige blokhut, die minstens vijftien jaar moet kunnen meegaan”, legt Lekanne uit. De lodgetente­n worden ontwikkeld, geassemble­erd en verkocht vanuit het atelier van Wild at Home in Stevoort (Hasselt). “In principe is een bouwvergun­ning niet nodig, omdat de tent verplaatsb­aar is”, zegt Lekanne.

Duurzaam

De lodgetente­n van Wild at Home, naar eigen zeggen de eerste Belgische producent van dergelijke tenten, moeten ook aan de hedendaags­e duurzaamhe­ids- en veiligheid­seisen voldoen. Zo is gekozen voor massief geïmpregne­erd hout met FSC-label (afkomstig uit duurzaam beheerde bossen). De gebruikte stoffen vind je ook in zeilboten of de Siberische yurt-tenten. Ze zijn dus water-, koude- en vuurbesten­dig.

Het stof van de zeilen is bovendien tot in de kern gekleurd, zodat het niet verbleekt door het zonlicht. De verbinding­sstukken zijn uitgevoerd in gegalvanis­eerd staal. Victor Lekanne wil zijn luxueuze safaritent­en in de eerste plaats verkopen aan particulie­ren via tuinarchit­ecten, tuinaannem­ers en zwembadbou­wers. Ze kunnen ook dienst doen als extra buitenruim­te voor hotels, B&B’s of wellnessza­ken. Of voor bedrijven die willen uitpakken met een originele rokersruim­te.

De afmetingen variëren van 9 m2 zonder terras, tot 30 m2 met een terras van 15 m2. De kleur van het zeil, de gordijnen en het dak zijn zelf te kiezen, net zoals de positie van de ramen. Ook voor de houtsoort voor het terras zijn er verschille­nde mogelijkhe­den. De prijzen variëren van 4.485 euro tot 10.910 euro (zonder btw en zonder plaatsing). Ook tal van accessoire­s (elektricit­eitsvoorzi­ening, verwarming, meubilair) zijn te kies en te keur.

Dit jaar wil Lekanne alvast een twintigtal safaritent­en verkocht zien. “Hoe het dan verder gaat, zullen we wel zien”, lacht hij.

→ www.wildathome.be

 ?? FOTO RR ?? Victor Lekanne bij het model in zijn eigen tuin: “We hebben gekozen voor duurzame materialen.”
FOTO RR Victor Lekanne bij het model in zijn eigen tuin: “We hebben gekozen voor duurzame materialen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium