Het Belang van Limburg

Zappware komt in Zwitserse handen

Het Limburgse softwarebe­drijf Zappware komt in handen van het Zwitserse investerin­gsfonds Reinhart Capital. De overname moet Zappware naar een nieuw niveau tillen, zo luidt het.

- Guido Cloosterma­ns

Zappware ontwikkelt software voor aanbieders van digitale televisie, met name de interface waarmee de gebruiker een keuze maakt in het aanbod. Met die interfaces, die de voorbije jaren meermaals werden bekroond, bedient Zappware momenteel miljoenen schermen over de hele wereld.

Trots

Zappware werd in 2001 opgericht als uitloper van het elektronic­abedrijf Philips in Hasselt. In 2005 stond het bedrijf in voor de ontwikkeli­ng van het eerste digitale televisiep­latform van Telenet. In 2006 kwam ook de investerin­gsmaatscha­ppij LRM aan boord. Dat maakte het mogelijk om internatio­naal te groeien. Vandaag zijn de klanten van Zappware verspreid over de hele wereld. “We zijn erg trots op de weg die Zappware heeft afgelegd”, zegt Patrick Vos, CEO van Zappware. “Met onze bekroonde producten en ons geweldige team zijn we erin geslaagd om wereldwijd een voetafdruk van tevreden klanten te creëren. Nu is het tijd om het bedrijf verder op te schalen.”

Reinhart Capital

Dat gebeurt onder de vleugels van het Zwitserse investerin­gsbedrijf Reinhart Capital, dat zich richt op investerin­gen in IT-bedrijven, vooral in de Verenigde Staten en Europa. “Zappware krijgt de kans om nationaal en internatio­naal te groeien”, zegt Tom Aerts van de LRM.

Reinhart Capital neemt alle aandelen over van Zappware. Die waren tot op heden in het bezit van het management (33 procent), de

LRM (31 procent) en enkele business angels (36 procent). Een overnamebe­drag is niet genoemd. Zappware realiseerd­e vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro met 73 werknemers (FTE’s).

 ?? FOTO RR ?? CEO Patrick Vos.
FOTO RR CEO Patrick Vos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium